Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Ekmek

Hoş geldin! cvgl28 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çıtır Ekmek
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-ekmek-4.jpg

Çıtır Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 2-2.5 su bardağı)

Çıtır Ekmek Tanımı Yapılışı

  1. Kuru maya ve şeker derin bir kapta karıştırılır üstüne ılık su eklenir.
  2. Su içerisinde şeker ve maya uygunca çözdürülür.
  3. Daha sonra un ve tuz eklenip karışım yoğrulur. Hamur biraz dinlendirilip, mayalandırılır.
  4. Daha sonra istediğiniz hal verilir ve üstüne su sürülür. 200 derece de ısıtılmış fırına konur.
  5. Fırının içine başka bir kapta su konur, nemli olması için.
  6. Ekmek kızarınca sıcaklık 180 dereceye düşürülür ve biraz daha pişirilir. Afiyet olsun. :).
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt