Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun

Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
citir-citir-tam-kivaminda-lahmacun-6.jpg

Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


İç harç gereci;
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates (kabukları alınmış ve rondadan geçirilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
  • 500 gram yağlı dana kıyma
Hamur gereci için;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun Tanımı Yapılışı

  1. Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm gereçleri alın ve çekiyoruz maydanozları en son ek edin.
  2. Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
  3. Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğuruyoruz.
  4. Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir.
  5. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
  6. Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlıyoruz suyu bir kaba döküyoruz üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırıyoruz azar azar da un ek ediyoruz.
  7. Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  8. Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğuruyoruz.
  9. Hamurumuzu dinlendirdikten sonra yumurtadan biraz büyük kesimler alıp yuvarlayıp bezeler yapıyoruz.
  10. Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  11. Fırınınızı 200 derece fanlı ve alt üst açık olacak halde açıp yeterlice ısıtıyoruz.
  12. Hamurları açacağımız yere un serpiyoruz biraz un serperek bezelerinizi teker teker açıyoruz hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açıyoruz.
  13. İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek formda güzelce yayalım harcınızın sulu olmasına ihtimam gösterin.
  14. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine serip 5- 10 dk hafif yanık olmuşsa çıkartıp öbür lahmacunları pişirmeye başlıyoruz. Sıcak olarak servise hazır????.
Not: Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt