Çıtır Çıtır Sucuk Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- Ayçiçek yağı
- 1-2 diş sarımsak
- 2-3 tane acı biber turşusu
- 100-120 gram sucuk
- 3 adet yumurta
- 200-250 gram kaşar rendesi
Çıtır Çıtır Sucuk Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sucuğumuzu hafif dişe gelecek kalınlıkta, küp küp doğrayıp genişçe bir tabağa alıyoruz.
- Rendelenmiş kaşarı, acı biber turşusunu ve sarımsaklarımızı da ince ince kıyarak doğrayıp birebir tabağa alıyoruz ve hepsini güzelce harmanlıyoruz.
- Göz kararıyla karışımdan biraz alarak iki elimizle güzelce sıkıştırarak top biçimi veriyoruz.
- Ortalama bir ceviz büyüklüğünde olan bu toplarımızı dağılmayacak kadar sıkıştırdığımıza emin olalım.
- Harç bitene kadar tıpkı formda topları hazırlamaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız toplarımızı teker teker, sırasıyla yumurta – un – yumurta – galeta unu kaplayarak bir kenara alıyoruz. Dağılmaması için bu sıraya riayet etmemiz kıymetli.
- Tüm toplarımızı kapladıktan sonra, evvelce kızdırılmış yağ içerisinde kızartıyoruz ve sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.