iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği (Baklava Yufkasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*16 adet baklava yufkası
*1 adet Kuru Soğan
*250 gram Kıyma
*1 avuç dolmalık fıstık (50 gr)
*1 avuç kuş üzümü (50 gr)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
Sos için :
*1 bardak Süt
*2 adet yumurta
*3 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı Nefis yedikçe yedirten çıtır çıtır* bir börek baklava yufkasıyla yaptığım en lezzetli börekti diyebilirim sevgili Idil Tatari’ye ait bir tarif buradan da kendilerine kocaman sevgiler teşekkürler
Öncelikle kuş üzümünü* oda ısısındaki 1 bardak kadar suyun içerisinde bekletmeye alalım, hem lezzetini artırıyor hemde şişkinlik kazandırıyor
Isıtılmış tavaya zeytinyağını alalım minik doğranmış kuru soğanları ekleyip biraz pişirelim Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edelim, bir iki dakika pişirip kıymayı ekleyip birlikte kavuralım, tuzunu ve suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip bir iki kez karıştırıp ılımaya bırakalım
Sos malzemeleri için eritilmiş tereyağının 2 yemek kaşığı kadarını* süt ve yumurtayı bir kapta çırpalım
4 adet baklava yufkasını* alalım en üst katının her yerine sostan sürelim uzun kısmına iç harcından koyalım ,sıkıca rulo yaparak saralım Fırın kabına yerleştirelim
Kalan sosu hazırlanan yufkaların üzerine dökelim ve kalan 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağınıda en üstüne gezdirelim 5 dakika kadar bu şekilde sosu biraz çekmesini bekleyelim
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Not :
*Yufkalar 4 kat olacak şekilde sarılıyor aralarına sos sürülmüyor sadece en üst kata sos sürülüyor
Süt çok soğuk olursa havalarda serin olduğundan tereyağı sosa eklendiğinde donacaktır süt oda ısısında olursa daha rahat edersiniz
Baklava yufkası çok çabuk kuruduğundan sarılacağı vakit paketi açılmalıdır, ben içinden çıkan naylonu en alta seriyorum en üstüne de mutfak havlusu veya temiz bir bez örtüyorum bu şekilde hiç bir kuruma olmuyor
*16 adet baklava yufkası
*1 adet Kuru Soğan
*250 gram Kıyma
*1 avuç dolmalık fıstık (50 gr)
*1 avuç kuş üzümü (50 gr)
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
Sos için :
*1 bardak Süt
*2 adet yumurta
*3 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği (Baklava Yufkasıyla) Tarifi Yapılışı Nefis yedikçe yedirten çıtır çıtır* bir börek baklava yufkasıyla yaptığım en lezzetli börekti diyebilirim sevgili Idil Tatari’ye ait bir tarif buradan da kendilerine kocaman sevgiler teşekkürler
Öncelikle kuş üzümünü* oda ısısındaki 1 bardak kadar suyun içerisinde bekletmeye alalım, hem lezzetini artırıyor hemde şişkinlik kazandırıyor
Isıtılmış tavaya zeytinyağını alalım minik doğranmış kuru soğanları ekleyip biraz pişirelim Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edelim, bir iki dakika pişirip kıymayı ekleyip birlikte kavuralım, tuzunu ve suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip bir iki kez karıştırıp ılımaya bırakalım
Sos malzemeleri için eritilmiş tereyağının 2 yemek kaşığı kadarını* süt ve yumurtayı bir kapta çırpalım
4 adet baklava yufkasını* alalım en üst katının her yerine sostan sürelim uzun kısmına iç harcından koyalım ,sıkıca rulo yaparak saralım Fırın kabına yerleştirelim
Kalan sosu hazırlanan yufkaların üzerine dökelim ve kalan 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağınıda en üstüne gezdirelim 5 dakika kadar bu şekilde sosu biraz çekmesini bekleyelim
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Not :
*Yufkalar 4 kat olacak şekilde sarılıyor aralarına sos sürülmüyor sadece en üst kata sos sürülüyor
Süt çok soğuk olursa havalarda serin olduğundan tereyağı sosa eklendiğinde donacaktır süt oda ısısında olursa daha rahat edersiniz
Baklava yufkası çok çabuk kuruduğundan sarılacağı vakit paketi açılmalıdır, ben içinden çıkan naylonu en alta seriyorum en üstüne de mutfak havlusu veya temiz bir bez örtüyorum bu şekilde hiç bir kuruma olmuyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.