Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1yemek kaşığı sirke
Çıtır Çıtır Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler haşlanır. Bir yemek kaşığı tereyağına bir adet soğan kavrulur.
- Haşlanmış patatesler ezilerek soğanla birleştirilir. Tuz, karabiber ve pulbiber isteğe nazaran katılır. Böreğin iç harcı soğuması için dinlendirilir.
- Sos için başka bir kapta bütün materyaller uygunca karışan kadar çırpılır.
- Yufkalar serilerek evvel sos sürülür, daha sonra orta kısmına gelecek biçimde patatesli iç harç yerleştirilir.
- Yufka ortadan ikiye katlanır ve kalan kısmada sos sürülerek rulo formunda sarılır.
- Üç parmak kalınlık halinde kesilir tepsiye dizilir.
- Üzerine zeytinyağı sürülür ben bu kademede yumurta böreği sertleştirdiği için yalnızca zeytinyağı sürüyorum.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Pişirmediğiniz kısmı buzluğa atarak saklayabilirsiniz çıkardığımız da birebir formda hiçbir bozulma olmayacaktır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.