
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 4-5 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1’er çay kaşığı pulbiber, kimyon
- 2’şer çay kaşığı tuz, toz biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için;patateslerimizi haşlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri ister rendeleyin isterseniz ezici yardımıyla ezin.
- Tavamıza önce yağı sonra küçük küçük doğradığımız soğanları alıp biraz kavuruyoruz.
- Eksiğimiz patatesleri ve baharatları içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
- Az bir miktar kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Sosu için;küçük bir kabın içerisine tüm malzemeleri sırasıyla ekleyip çırpısıyla karıştırıyoruz, topaklanmamalı lazım.
- Yufkaları tezgaha alıyoruz. Hepsini üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
- Bir üçgeni yufkayı alıyoruz.
- Sosumuzdan sürüyoruz üzerine bir üçgen yufka daha alıyoruz.
- Tekrar sostan sürüp patatesli harcımızdan ekliyoruz.
- Kenarlarından biraz içeri alarak kıvırıyoruz.
- Ve bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
- Yani yufkalarımız çift olacak. Aralarında sos olacak.
- Tepsimize diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı