Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 adet orta uzunluk haşlanmış patates
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- Tuz, karabiber
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesleri haşlayalım.
- Patatesler haşlandıktan sonra küp küp doğrayalım ve yağda kavurduğumuz soğanla karıştıralım, tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
- Sosu için. Sıvı yağ, un ve sütü düzgünce çırpalım. 3 adet yufkanın yarısını keselim.
- Yarım yufkayı 6 modüle bölelim( lokmalık biçimde küçük olmasını isterseniz 12 ye bölebilirsiniz)
- Üzerine hazırladığımız sosu sürelim ve iç harcını koyduktan sonra güzelce saralım.
- Tüm yufkaları tıpkı halde yapalım ve fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine hazırladığımı sostan sürelim, fırında 180 dercede yaklaşık 40-45 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.