
Çıtır Çıtır Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 3 yemek kaşığı margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 400 gr mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet büyük boy domates
- Tuz
- Yağ
- Karabiber
Çıtır Çıtır Mantarlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mantarları kuşbaşı doğranmış olarak tencereye alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra soğan yağ ve tuz eklenerek kavurmaya başlayalım en son doğranan domatesleri ilave ederek birkaç dakika daha pişirin ve karabiber eklenerek ocaktan alıyoruz.
- Yufkaları yağlamak için süt, yumurta karıştırılır ve eritilmiş margarin de eklenerek çırpılır, yufkayı tek tek tezgaha alalım arasına sosu sürelim.
- İkinci yufkada üzerine alınır ve sosu sürülür daha sonra iki kenardan hafif katlayalım ve harcı katalım rulo şeklinde yuvarlayalım ister kesmeden, ister boyutları siz belirleyin ve yağlanmış tepsiye dizilir bütün işlem böyle devam edilir.
- En son kalan sos böreklerin üzerine eşit miktarda yayıyoruz önceden ısıtılmış fırında 180°derecede kızarana kadar pişiriyoruz.


Çıtır Çıtır Mantarlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı