iltasyazilim
FD Üye
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya
*12 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ben daha önce kaç defa yapmaya çalışmıştım ama hiç birinde tarifi tam tutturamamıştım Ya hamuru çok katı oldu ya çok cıvık oldu şerbeti olmadı falan derken bu tarifi öğrendim En kolay ve en pratik şekilde yapabileceğiniz mutfağınızı fazla batıramayacağınız bir tarif Bu tarifle hiç lokma tatlısı yapmasını bilmeyenlerin bile usta elinden çıkmış gibi enfes çıtır çıtır lokmalar dökebileceğini biliyor muydunuz??? Peki o zaman tarifine geçelim ???
*3 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*Yarım paket yaş maya
*12 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
*2 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Çıtır Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı
Ben daha önce kaç defa yapmaya çalışmıştım ama hiç birinde tarifi tam tutturamamıştım Ya hamuru çok katı oldu ya çok cıvık oldu şerbeti olmadı falan derken bu tarifi öğrendim En kolay ve en pratik şekilde yapabileceğiniz mutfağınızı fazla batıramayacağınız bir tarif Bu tarifle hiç lokma tatlısı yapmasını bilmeyenlerin bile usta elinden çıkmış gibi enfes çıtır çıtır lokmalar dökebileceğini biliyor muydunuz??? Peki o zaman tarifine geçelim ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.