bilgisayarci
FD Üye

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet baklavalık yufka
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 büyük boy soğan
- Yaklaşık 300 – 350 gr kadar kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- Sıvıyağ
Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğan ve kıymamızı güzelce kavuralım.
- Baharatlarımızı ekleyelim. Yaklaşık 20-25 dakikada hazır hale geliyor.
- Kontrolünü yapıp piştiğinden emin olunca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Yufkalarımızı 2’şerli olarak kullanacağız.
- 1. Kat yufka üzerine hazırladığımız tereyağ, sıvı yağ ve süt karışımlı sosumuzdan sürelim .
- 2. Kat yufkamızı koyalım ve üzerine bir sıra kıyma koyup rulo şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize 2 ye katlar şekilde koyalım. Yufkaların hepsi için aynı işlem uygulanacak.
- Üzerlerine sıvı yağ sürülecek.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Alt ve üst kızarana kadar pişirmek yeterlidir.
Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı