Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
citir-citir-kiymali-sariyer-boregi.jpg

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
İç harcı için;
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük boy soğan
  • Yaklaşık 300 – 350 gr kadar kıyma
  • Tuz, karabiber, pul biber
Aralarına sürmek için;
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Üzerine sürmek için;
  • Sıvıyağ

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğan ve kıymamızı güzelce kavuralım.
  2. Baharatlarımızı ekleyelim. Yaklaşık 20-25 dakikada hazır hale geliyor.
  3. Kontrolünü yapıp piştiğinden emin olunca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Yufkalarımızı 2’şerli olarak kullanacağız.
  5. 1. Kat yufka üzerine hazırladığımız tereyağ, sıvı yağ ve süt karışımlı sosumuzdan sürelim .
  6. 2. Kat yufkamızı koyalım ve üzerine bir sıra kıyma koyup rulo şeklinde saralım.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize 2 ye katlar şekilde koyalım. Yufkaların hepsi için aynı işlem uygulanacak.
  8. Üzerlerine sıvı yağ sürülecek.
  9. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakikada pişiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Alt ve üst kızarana kadar pişirmek yeterlidir.
Çok kolay ve pratik bir tarif. Şimdiden afiyet olsun :).

Çıtır Çıtır Kıymalı Sarıyer Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt