
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz+ karabiber+ kırmızı toz biber
- Yarım su bardağı sade soda
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Yumurtalar üzerine sürerken kırılacak
- 3 adet yumurta sarısı
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kıymamızı kavuralım 1 adet soğanı ince ince kıyıp kıyma ile beraber kavurmaya başlayalım. Suyunu salan kıyma saldığı suyu çekince rendelenmiş patatesi ekleyelim. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip kavurup altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Şimdi sosumuzu hazırlayalım. Yumurta hariç bütün malzemeyi çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- 2 adet baklavalık yufkayı masamıza alalım yufkamızın her yerine fırça ile sostan sürelim. Üzerine 1 tane daha yufka serilim kısa olan kenarına içimizden koyup ne sıkı nede bol olmadan rulo sarıyoruz uzun uzun fırın tepsimize diziyoruz.
- Böreklerimizi 4 parçaya kesiyoruz. Kalan sosumuza yumurta sarılarını ekleyip çırpalım. Böreğimizin üzerine kalan sosumuzu sürüyoruz.
- Susam ve çörek otu serpip 190 derece de üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.