bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze kadayıf
- 250 gram tereyağ
- 1 kase dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonsuyu
- Antep fıstığı tozu
- Krem şanti veya taze kaymak
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce derin tencerede suyla şekerimizi karıştırıp kaynatıyoruz.
- Kaynarken limon suyumuzu da ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta tereyağımızı eritip soğumaya bırakıyoruz.
- Derin bir kapta taze kadayıfımızı didikleyip soğuyan tereyağımızı üzerine döküp bir güzel elimizle harmanlıyoruz.
- Orta boy kahve fincanının yarısına kadayıf koyup bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizimizden koyup tekrar fincanımız dolacak şekilde kadayıf koyup bastırıp tepsiye veya borcama ters çevirip fincanımızı yavaşça tepesine vurarak kaldırıyoruz.
- Bu işlemi kadayıfımız bitene kadar yapıyoruz (bende 15 porsiyon çıktı).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kadayıfımız kızarana kadar kontrollü olarak yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kadayıfımızın üzerine soğumuş olan şerbetimizi döküp tepsimizin üzerini başka bir tepsiyle kapatıp yaklaşık 2 saat bekletiyoruz.
- Kadayıfımız servise hazır olunca üzerini antep fıstığı tozuyla süsleyip krem şanti veya taze kaymakla sunum yapabilirsiniz.
Çıtır Çıtır Fincan Kadayıf (Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.