elektronikci
FD Üye
Çıtır Çıtır Mesken Yöntemi Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1-3 kg kabak
- 2-2 kg toz şeker
- 3-1 avuç sönmemiş kireç
- Tahin
- Ceviz
- Toz antepfıstığı
Çıtır Çıtır Konut Metodu Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları soyup eşit uzunluklarda kavun dilimi üzere doğrayın.
- Bir kaba aldığınız kabakların üzeri geçecek kadar su ekleyin.
- Sönmemiş kireci diğer bir suya atın.
- Kireç kabın tabanına çökünce dikkatlice suyu öbür bir kaba alın.
- Bu suyun içine kabakları alıp 1gece bekleyin.
- Ertesi gün kireçli suda bekleyen kabakları süzün ve düzgünce yıkayın.
- Pişireceğiniz kaba kabakları, üzeri hafif geçecek formda suyu ve şekerini koyduktan sonra ağdalanana kadar pişirin.Uzun mühlet saklayabilirsiniz hava almayan saklama kaplarında afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.