Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır El Açması Yağlı Ekmek (Gözleme)

Çıtır Çıtır El Açması Yağlı Ekmek (Gözleme)
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
citir-citir-el-acmasi-yagli-ekmek-gozleme-2.jpg

Çıtır Çıtır El Açması Yağlı Ekmek (Gözleme) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 6 bardak + 2 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)
  • 2 buçuk bardak ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yağlamak için;
  • Gereğince sıvı yağ
Pişirirken üzerine sürmek için;
  • 1 paket margarin

Çıtır Çıtır El Açması Yağlı Ekmek (Gözleme) Tanımı Yapılışı

  1. Hamur materyalleri bir kaba alınır ve ele hafif yapışan bir hamur yoğurulur, sert olursa çıtır çıtır olmaz unu eklerken denetimli ekleyiniz.
  2. Hamur 9-10 bezeye ayırılır. Bir merdane yahut oklavayla bezeler tek tek ince bir şekilde açılır.
  3. Açılan yufkaların üzerlerine yağ gezdirilerek yufkaların her yerine yedirilir.
  4. Yufka bir ucundan tutularak yarım ay olacak şekilde ortaya doğru katlanır.
  5. Katlanılan yere tekrar yağ sürülür. Kalan taraf üzerine kapatılır.
  6. Kapatılan yere yağ sürülür (yağlanmamış yer kalmamasına dikkat ediniz ) akabinde kalan tarafların biri tekrar ortaya doğru katlanıp, yağlanır ve en son kalan uç da onun üzerine kapatılır, yağlanmaz.
  7. Bütün yufkalar bitene kadar birebir işlem uygulanır.
  8. Katlanarak kare haline getirilmiş yufkalar çok bastırılmadan tekrar merdaneyle yavaşça büyütülür.
  9. Tava yahut sac ocağında orta ateşte üzerine margarin sürerek artlı önlü pişirilir.
  10. Tel tel ayrılan çıtır gözlemeler hazırdır. Afiyet olsun. ????.
 
858,505Konular
982,769Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt