
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı ılık su( 200 ml)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- Un (yaklaşık 7 su bardağı kontrollü)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz ( hepsi karıştırılacak)
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörekotu,susam
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve tuz hariç başka materyalleri yoğurma kabına alıp karıştırdım.
- Akabinde tuzu, denetimli olarak unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırladım. (biraz ele yapışkan)
- Hamuru hazırladıktan sonra 18 eşit kesime böldüm ve beze haline getirdim.
- Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını borcama döktüm üzerine bezeleri elimle bastırarak önlü gerili güzelce yağlanmasını sağladım.
- Daha sonra borcamın üzerini streçle kapladım ve 20 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra her bir bezeyi tezgah üstüne alarak elimle açtırdım,daha sonra hamurumun iki yanından katladım ve iç harcını ekleyip iki yandan katlayarak rulo halinde sardım,(hamuru sararken daima elinizle açın)ve tepsiye dizdim.
- Tüm hamurlar için birebir süreci uyguladım.
- Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirdim. Yaklaşık 35- 40 dakika.
Çıtır Çıtır El Açması Börek (Oklavasız,Merdanesiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı