Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Efsane Lezzette Tarsus Gevreği

Çıtır Çıtır Efsane Lezzette Tarsus Gevreği
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-citir-efsane-lezzette-tarsus-gevregi.jpg

Çıtır Çıtır Efsane Lezzette Tarsus Gevreği Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram düzgünce yumuşamış tereyağ
  • 1 adet orta uzunluk ılık yumurta
  • 3 doluca yemek kaşığı tahin
  • 7 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 5 buçuk çay bardağı un
  • Çay bardağım 125 ml
Bulamak İçin
  • 6 dolu yemek kaşığı koyu kıvamlı üzüm pekmezi
  • 4-5 yemek kaşığı ortası su
  • Çokça kavrulmuş susam

Çıtır Çıtır Efsane Lezzette Tarsus Gevreği Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta, süt, yumuşak tereyağ, sıvı yağ, tahin ve pudra şekerini yoğurma kabına alalım. Elimiz ile hepsini bir yoğuralım.
  2. Üzerine kabartma tozunu ve azar azar ununu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan, kulak göğsünden biraz daha katıca bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kap içinde kalan hamurun üzerini örtü ile kapatalım.
  4. Tezgahtaki hamurun altına ve üstüne birer adet yağlı kağıt koyalım.
  5. Hamura önce biraz elimiz ile basarak sonrada merdane ile açarak, aşırı ince olmayan, kalında olmayacak şekilde, olağan incelikte olacak şekilde hamuru açalım.
  6. Daha sonra üstteki kağıdı kaldırıp yuvarlak bir kesici aparat yada çay bardağı ağzı ile hamurları taban tabana keselim.
  7. Tezgahtaki hamurun tümü bitene dek tıpkı işlemi uygulayıp yağlı kağıt üzerinde biriktirerek hamuru bitirelim.
  8. Gerisine pekmezle suyu karıştırıp, bir tabağa yarım su bardağı kavruk susam koyalım. Kurabiyeleri pekmezli su içine daldırıp batıralım, çıkarıp gerili önlü çokça heryerini susama bulayalım. Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  9. Susamın ıslanmaması için tabağa azar azar bittikçe susam eklemesi yapalım.
  10. Bitip hazır olan birinci tepsiyi önceden ısınmış fansız alt üst ayar 170° fırının orta rafına sürelim. Altı üstü güzelce kızarana dek 25-30 dakika ortası pişirelim.
  11. Bizde bu sırada ayırdığımız ikinci hamura şekil verip diğer tepsiyi hazırlayalım.
  12. Fırından alınca servis tabağına çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
  13. İyice soğuyup dinlenince servise hazırdır. Ağzı kapalı bir kapta uzunca bir süre tazecik koruma edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt