Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası

Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
citir-citir-bulbul-yuvasi.jpg

Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gr çekilmiş fındık içi (Ceviz yada fıstıkta olabilir )
  • 200 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz içi
Şerbeti için
  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

Çıtır Çıtır Bülbül Yuvası Tanımı Yapılışı

  1. Yufkalarımızı tezgahın üzerine açıyoruz.
  2. Ortasına fındık içi serpip oklavaya yufkamızı sarıyoruz (yada daha ince bir aparatınız varsa daha hoş olur )ve iki ucundan tutup büzüştürerek ortaya topluyoruz.
  3. Oklavadan çıkartıp ortadan ikiye kesip iki uçlarını birleştirip tepsiye diziyoruz. Tereyağ ve sıvı yağı bir tavaya alıp ocakta eritiyoruz.
  4. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz ve tatlımızın her yerine gelecek şekilde üzerine kaşıkla gezdiriyoruz.
  5. Orta kısmına ceviz içi koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Şerbet için şeker limon ve suyu bir tencereye alıyoruz ocakta 18-20 dk kaynatıyoruz.
  7. Daha sonra şerbeti soğumaya bırakıyoruz fırından çıkan tatlımız soğuduktan sonra şerbetini döküyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.Not şerbet ve tatlının ikisinin de soğuk olması gerekiyor daha çıtır olması için.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt