Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Çıtır Balık Pişirmenin Sırrı

Çıtır Çıtır Balık Pişirmenin Sırrı
0
136

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hem lezzetli hem de fosfor açısından zengin olması sebebi ile sofraların vazgeçilmesi olan balığı pek çok yöntemle pişirmek mümkündür Fakat bütün yöntemlerde amaçlanan şey balıkların çıtır çıtır olması ve bu olurken de balığın lezzetinden ödün vermemesidir

Balığın çıtır çıtır olabilmesi için yıkanıp temizlendikten sonra güzelce kurutulması gerekmektedir Balığı kolayca temizleyebilmek için temizlemeye başlamadan önce balık üzerine bir miktar sirke serpilmelidir





Tamamen kurulanmış olan balık pişirilmeden önce süt içerisinde bekletilmelidir Bu balığın daha çıtır olmasını ve daha güzel pişmesini sağlar Sütte bekletilen balık pişirilmeden önce son olarak galeta ununa ve yumurtaya bulanmalıdır


Kızartılması için tavaya konan balık pişirilmeye başlanır Balığın güzel pişip pişmediğini anlamak için balığın kılçıklı kısmının etten ayrılması sağlanmaya çalışılır Eğer kılçık etten kolayca ayrılıyorsa balık pişmiş anlamına gelir ve lezzetle tüketilir


Bütün bunların yanı sıra, bir balığın çıtır olabilmesi için taze balık kullanılması gerekmektedir Taze olmayan balık ne kadar dikkat edilse de istenen çıtırlıkta ve lezzette olamaz

Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Balığın taze olup olmadığını anlamanın pek çok yolu vardır Fakat bu yollardan en pratik ve akılda kalıcı olanı balığın gözlerine dikkat etmektir Gözleri parlak olan balık genellikle taze balık anlamına gelmektedir Bunun yanı sıra, solungaç bölgesinin pembe ya da kırmızı olması da balığın taze olduğunu işaret eder

Taze olan ve söylenilen noktalara dikkat edilen balık ister tavada, ister fırında pişirilsin mutlaka çıtır olabilmektedir


Şimdiden Afiyet Olsun

 

Similar threads

Birçok kişinin yeteri kadar tüketmediği aslında besin pahası açısından en kıymetli besinlerin ortasında dorukta yer alan balığı, uzamanlara nazaran haftada en az 2 kez tüketmeliyiz. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde kâfi ve istikrarlı beslenmenin kıymetli bir basamağını oluşturan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Balık protein bakımdan yüksek besin değerine sahip deniz ürünüdür En az haftada bir defa tüketilmesi birçok doktor tarafından tavsiye edilir Yalnız balık alacağımız zaman tazeliğine çok dikkat edilmelidir Balıkların gözlerine bakarak bayat mı yoksa tazemi olduğu anlaşılabilir Tabii ki bunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
858,505Konular
982,779Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt