iltasyazilim
FD Üye
Hem lezzetli hem de fosfor açısından zengin olması sebebi ile sofraların vazgeçilmesi olan balığı pek çok yöntemle pişirmek mümkündür Fakat bütün yöntemlerde amaçlanan şey balıkların çıtır çıtır olması ve bu olurken de balığın lezzetinden ödün vermemesidir
Balığın çıtır çıtır olabilmesi için yıkanıp temizlendikten sonra güzelce kurutulması gerekmektedir Balığı kolayca temizleyebilmek için temizlemeye başlamadan önce balık üzerine bir miktar sirke serpilmelidir
Tamamen kurulanmış olan balık pişirilmeden önce süt içerisinde bekletilmelidir Bu balığın daha çıtır olmasını ve daha güzel pişmesini sağlar Sütte bekletilen balık pişirilmeden önce son olarak galeta ununa ve yumurtaya bulanmalıdır
Kızartılması için tavaya konan balık pişirilmeye başlanır Balığın güzel pişip pişmediğini anlamak için balığın kılçıklı kısmının etten ayrılması sağlanmaya çalışılır Eğer kılçık etten kolayca ayrılıyorsa balık pişmiş anlamına gelir ve lezzetle tüketilir
Bütün bunların yanı sıra, bir balığın çıtır olabilmesi için taze balık kullanılması gerekmektedir Taze olmayan balık ne kadar dikkat edilse de istenen çıtırlıkta ve lezzette olamaz
Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Balığın taze olup olmadığını anlamanın pek çok yolu vardır Fakat bu yollardan en pratik ve akılda kalıcı olanı balığın gözlerine dikkat etmektir Gözleri parlak olan balık genellikle taze balık anlamına gelmektedir Bunun yanı sıra, solungaç bölgesinin pembe ya da kırmızı olması da balığın taze olduğunu işaret eder
Taze olan ve söylenilen noktalara dikkat edilen balık ister tavada, ister fırında pişirilsin mutlaka çıtır olabilmektedir
Şimdiden Afiyet Olsun
Balığın çıtır çıtır olabilmesi için yıkanıp temizlendikten sonra güzelce kurutulması gerekmektedir Balığı kolayca temizleyebilmek için temizlemeye başlamadan önce balık üzerine bir miktar sirke serpilmelidir
Tamamen kurulanmış olan balık pişirilmeden önce süt içerisinde bekletilmelidir Bu balığın daha çıtır olmasını ve daha güzel pişmesini sağlar Sütte bekletilen balık pişirilmeden önce son olarak galeta ununa ve yumurtaya bulanmalıdır
Kızartılması için tavaya konan balık pişirilmeye başlanır Balığın güzel pişip pişmediğini anlamak için balığın kılçıklı kısmının etten ayrılması sağlanmaya çalışılır Eğer kılçık etten kolayca ayrılıyorsa balık pişmiş anlamına gelir ve lezzetle tüketilir
Bütün bunların yanı sıra, bir balığın çıtır olabilmesi için taze balık kullanılması gerekmektedir Taze olmayan balık ne kadar dikkat edilse de istenen çıtırlıkta ve lezzette olamaz
Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Balığın taze olup olmadığını anlamanın pek çok yolu vardır Fakat bu yollardan en pratik ve akılda kalıcı olanı balığın gözlerine dikkat etmektir Gözleri parlak olan balık genellikle taze balık anlamına gelmektedir Bunun yanı sıra, solungaç bölgesinin pembe ya da kırmızı olması da balığın taze olduğunu işaret eder
Taze olan ve söylenilen noktalara dikkat edilen balık ister tavada, ister fırında pişirilsin mutlaka çıtır olabilmektedir
Şimdiden Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.