
Çıtır Cevizli Burma Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- İnce ince doğranmış ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Çıtır Cevizli Burma Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizin üretimi ile başlayalım. Şeker ve su ocağa konur ve kaynayana kadar orta ara karıştırılır. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu üzerine eklenir ve 5 dakika kadar kaynatmaya devam edelim. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Yufkamızı serip üzerine ceviz serpiştirelim, sonra ince bir merdane yardımıyla sarıp buruşturalım ve burma formunu verelim. Tüm yufkalara tıpkı süreci uygulayıp tepsimize yerleştirelim.
- Eritilmiş tereyağının üzerindeki beyaz köpüğü ve tabana çöken beyaz kısmı ayıralım ve kullanmayalım. Zira bu beyaz kısım baklava pişince siyah bir manzara veriyor o yüzden ben kullanmıyorum.
- Tereyağını tüm burma baklavanın üzerine eşit bir halde sürelim ve evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Burma baklavamız pişince bir iki dakika bekleyip soğuk şerbeti üzerine dökelim. Tüm deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun