
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından az un (elenmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Maydanoz
- Peynir
- Yumurta sarısı
Çıtır Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Benim yerim olmadığı için 1 yufkayı 2 ye bölerek hazırladım(Siz isterseniz iki yufkadan aralarına sostan sürerek hazırlayabilirsiniz. )
- Tüm sos malzemelerini karıştırınız.
- Yufkanın yarısını tezgaha serip sostan sürünüz, diğer yarısını üstüne serip tekrar sostan sürünüz.
- 6 eşit parçaya bölüp iç harçını yerleştirip sarınız.
- Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp börekleri buzluğa kaldırınız.
- Pişireceğiniz zaman donuk halde yumurta sarısı sürüp 190-200 derece fırında pişiriniz.