Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Börek (Pırasalı)

Çıtır Börek (Pırasalı)
0
33

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet pırasa
  • 3 adet yufka
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kimyon
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan yemeklik doğranır ve az yağda kavrulur.
  2. Bir tatlı kaşığı salça eklenir kavrulur.
  3. Arkasından ince ince doğranmış pırasalar eklenir. Yumuşayıncaya kadar kavrulur.
  4. Tuz, karabiber, nane, kimyon eklenir ve karıştırılır.
  5. İç harcımız soğumaya bırakılır. Bu sırada da sos hazırlanır.
  6. Sosu için tereyağı eritilir ve soğuması için beklenir. Üzerine sıvı yağ eklenir.
  7. Un, nişasta ve sirke eklendikten sonra homojen bir biçimde karıştırılır. Bu etapta dikkatli olmak lazım yoksa çabucak topaklanıyor sos.
  8. Bir yufka üzerine sostan her yerine gelecek formda sürülür. Ben bir yufkayı 4’e böldüm. Her parçayı tekrar 4’e böldüm. Yani bir yufkadan 16 modül börek sardım.
  9. İç harç geniş kısma sürülür ve sigara böreği sarar üzere sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı çörek otu eklenir.
  10. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun.
Çıtır Börek (Pırasalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzeme için; 4-5 dal pırasanın beyaz kısımları150 gram kıyma1orta boy soğan1/2 (yarım) yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPulbiber Sosu için; 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı maden suyu2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 paket kabartma tozu2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet hazır yufka3 adet pırasa1 adet havuçZeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçasıMaden suyuSütGaleta unu Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasalar ve havuçlar ince ince doğrandıktan sonra zeytinyağında tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Pırasalı Havuçlu Börek Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; 1 kg pırasa3 orta uzunluk havuç5 adet yufkaTuzKarabiber Sosu için; 1 yemek kaşığı sirke2 yemek kaşığı su1 yemek kaşığı tepeleme unSıvıyağ Üzerine ; 2 adet yumurta sarısıSusam çörekotu Pırasalı Havuçlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 20 adet baklavalık yufka Sosu için; 1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı soda1/2 (yarım) paket kabartma tozu Börek içi için; 4 adet büyük boy pırasaYarım çay sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Patatesli Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka4-5 dal pırasa2 adet patates1 yemek kaşığı domates-biber salçasıTuzKarabiberSusam/çörek otu Sosu için; 1 su bardağı sutSıvı yağ1 yumurta beyazı (sarısını ayırın üzerine sürülecek) Patatesli Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt