Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Basma Kadayıf Böyle Çıtırlık Böyle Lezzet Yok

Çıtır Basma Kadayıf Böyle Çıtırlık Böyle Lezzet Yok
0
84

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Çıtır Basma Kadayıf Bu türlü Çıtırlık Bu türlü Lezzet Yok Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kadayıf
  • 200 gr tereyağı
İçi için;
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için;
  • Antep fıstığı

Çıtır Basma Kadayıf Bu türlü Çıtırlık Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın bir taşım kaynayınca altını kısıp içine limon suyu sıkıp 15 dakika kaynatın.
  2. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  3. Kadayıfı ayıklayıp derin büyük bir kaseye alın.
  4. Üzerine eritilmiş soğumuş tereyağını döküp düzgünce yedirerek karıştırın.
  5. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp antep fıstıklarınızı dizin.
  6. Kadayıfın yarısını üzerine serip altı düz bir cisim ile bastırın. Ben bardak kullandım.
  7. Üzerine ceviz serpin öteki geri kalan kadayıfı serip tekrar bastırın. Bu değerli püf noktası kesinlikle bastırın.
  8. 200 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarıp üzerine bocamın boyutunda tepsi koyup çevirin.
  10. Kadayıfı tekrar borcama koyup tekrar fırına verin.
  11. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  12. Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
  13. 2-3 saat dinlendirin servis yapın.
Çıtır Basma Kadayıf Bu türlü Çıtırlık Bu türlü Lezzet Yok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler 750 gram kadayıf250 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ceviz1 su bardağı fıstık Şerbeti için; 5 su bardağı toz şeker5,5 su bardağı su1 dilim limon Tepside Basma Kadayıf (Çıtır Çıtır) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Antep Yordamı Cevizli Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram çiğ tel kadayıf400 gram tereyağı400 gram ceviz40 gram pekmez (2 yemek kaşığı) Şurup için 3.5 su bardağı toz şeker4 su bardağı suTabanı için tereyağının 1/4 (çeyrek) ü ve pekmez Antep Yöntemi Cevizli Basma Kadayıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 600 gram kadayıf150 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ceviz ya da fıstık Şerbeti için 3 su bardağı şeker3 su bardağı su (250ml)1 kaç damla limon Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Evvel kadayıfları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler 300 gram yaş tel kadayıf150 gram tereyağYarım çay bardağından biraz az sıvı yağ Arası için; 1 su bardağı fındık (tercihen ceviz fıstık) Şerbeti için; 2.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı su1 dilim limon ve 1 kaç damla limon suyu Çıtır Çıtır Basma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı İçin Gereçler 300 gram tel kadayıf125 gram tereyağı1 su bardağı ceviz içi ( çekilmiş )2 yemek kaşığı pekmez Şerbeti için ; 2 su bardağı toz şeker2/5 su bardağı suLimon dilimi Cevizli Basma Kadayıf Tatlı Tanımı Yapılışı Şerbetimizi hazırlıyoruz bi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt