Çipura (Fırında Buğlama) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane çipura
- 3 tane patates
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane limon
- 2 tane domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Defne yaprağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber ve toz kırmızı biber
Çipura (Fırında Buğlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyalım, biberleri ve patatesleri istediğimiz şekilde dilimleyelim, soğanı soyalım ve söğüşleyelim tuzunu ekleyerek harmanlayıp, fırın tepsisine dökelim.
- Sosu için bir tabağa yağı ve baharatları koyalım balıkların üzerini bıçakla 3 yerden çizikler atalım, sırasıyla sosa bulayalım ve tepsiye patateslerin üzerine dizelim.
- Domatesleri ve limonu halka şeklinde dilimleyip balıkların aralarına dizelim defne yaprağını ekleyelim. Balıkların üzerine aralıklı şekilde tereyağını ekleyelim.
- Üzerine folyo kapatalım ve 190 derece fırında 50 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.