iltasyazilim
FD Üye
Çipura Buğulama Tarifi Resimli
Çipura Buğulama Tarifi
Malzemeler:
3 adet çipura
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 adet domates
1 adet limon
2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp yıkayın Çelik tencereye yerleştirin Soğanları piyazlık kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın Limon dilimlerini üstüne koyup tuz ve karabiber gezdirin Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ek edin Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin Sıcak olarak servis yapın *
Çipura Buğulama Tarifi
Malzemeler:
3 adet çipura
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 adet domates
1 adet limon
2 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp yıkayın Çelik tencereye yerleştirin Soğanları piyazlık kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın Limon dilimlerini üstüne koyup tuz ve karabiber gezdirin Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ek edin Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin Sıcak olarak servis yapın *