
Pullu balık çeşitlerinden biri olan Çipura balığı Çupra olarak da bilinir. Potasyum, fosfor, sodyum cephesinden güçlü olan çipura protein içeriği, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde besleyici bir besindir. Pekala, bu yararlı balığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipura balığın ayıklamanın püf noktaları nelerdir? Cevaplar için haberimizin içeriğine göz atınız...
Sinarit öbeğine ilişkin bir balık olan çipura, Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında bol bulunur. Çipuralar gümüş pullu, elips vücut halinde, yanları basık, gövdesi kalın, başı büyük olarak betimlenir. Kalabalık ailelerin tercihi bu balığı, misafir sofralarında da görmekteyiz. Çipura ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipuranın içini temizlemeden evvel pullarına nasıl bir tahlil bulmalıyız?Tuzda çipura nasıl yapılır haberimiz için sayfamıza göz atabilirsiniz. İşte, çipura ayıklamanın pratik tahlil teklifleri...

ÇİPURA BALIĞI NASIL AYIKLANIR?
- Öncelikle pullarını ayıklama yapmanız gerekmektedir. Pullarını tıraşlama metoduyla temizleyiniz. Balık pulu tıraşlama aparatı yoksa bıçağın keskin yüzüyle pullarını temizleyebilirsiniz.

- İçinin arı formda alınması siyah lekelerin temizlemesine itina şovunuz. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden sadece içini derinlemesine ayıklamanız ehil olacaktır.

- Baş kısmı kesilmeden pişeceği için kulağının atılması gerekiyor. Aksi halde tadında lezzet kaybı olacaktır ve acımsı bir tat alabilirsiniz.

- Pişirmeden evvel lezzeti ve kıvamı için kesinlikle tuzlayıp 20 yahut 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.
