Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çipura balığı nasıl ayıklanır? Çupra balığını ayıklamanın püf noktaları

Çipura balığı nasıl ayıklanır? Çupra balığını ayıklamanın püf noktaları
0
147

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
cipura_baligi_nasil_ayiklanir_cupra_baligini_ayiklamanin_puf_noktalari_1578738360_774.jpg

Pullu balık çeşitlerinden biri olan Çipura balığı Çupra olarak da bilinir. Potasyum, fosfor, sodyum cephesinden güçlü olan çipura protein içeriği, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde besleyici bir besindir. Pekala, bu yararlı balığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipura balığın ayıklamanın püf noktaları nelerdir? Cevaplar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Sinarit öbeğine ilişkin bir balık olan çipura, Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında bol bulunur. Çipuralar gümüş pullu, elips vücut halinde, yanları basık, gövdesi kalın, başı büyük olarak betimlenir. Kalabalık ailelerin tercihi bu balığı, misafir sofralarında da görmekteyiz. Çipura ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipuranın içini temizlemeden evvel pullarına nasıl bir tahlil bulmalıyız?Tuzda çipura nasıl yapılır haberimiz için sayfamıza göz atabilirsiniz. İşte, çipura ayıklamanın pratik tahlil teklifleri...

JApkf_1578736141_8226.jpg

ÇİPURA BALIĞI NASIL AYIKLANIR?

- Öncelikle pullarını ayıklama yapmanız gerekmektedir. Pullarını tıraşlama metoduyla temizleyiniz. Balık pulu tıraşlama aparatı yoksa bıçağın keskin yüzüyle pullarını temizleyebilirsiniz.

q372T_1578738060_4331.jpg

- İçinin arı formda alınması siyah lekelerin temizlemesine itina şovunuz. Kanın çıkması beklenmeyeceğinden sadece içini derinlemesine ayıklamanız ehil olacaktır.

wOpqm_1578738150_6089.jpg

Baş kısmı kesilmeden pişeceği için kulağının atılması gerekiyor. Aksi halde tadında lezzet kaybı olacaktır ve acımsı bir tat alabilirsiniz.

NhbwS_1578738267_3856.jpg

- Pişirmeden evvel lezzeti ve kıvamı için kesinlikle tuzlayıp 20 yahut 25 dakika kadar dolapta bekletiniz.

qc6Pc_1578738283_9512.jpg
 

Similar threads

Pullu balık çeşitlerinden biri olan Çipura balığı Çupra olarak da bilinir. Potasyum, fosfor, sodyum yönünden zengin olan çipura protein içeriği, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde besleyici bir besindir. Peki, bu faydalı balığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipura balığın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Pullu balık çeşitlerinden biri olan Çipura balığı Çupra olarak da bilinir. Potasyum, fosfor, sodyum yönünden zengin olan çipura protein içeriği, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri sayesinde besleyici bir besindir. Peki, bu faydalı balığı ayıklarken nelere dikkat edilmelidir? Çipura balığın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Yağ oranı, protein miktarı kararında olan barbunya balığı hemen herkesin beslenme biçimi için uygundur. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da çok zengin bir içeriğe sahiptir. Peki, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte, barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Yağ oranı, protein miktarı kararında olan barbunya balığı hemen herkesin beslenme biçimi için uygundur. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da çok zengin bir içeriğe sahiptir. Peki, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte, barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Yağ orantısı, protein ölçüsü kararında olan barbunya balığı derhal herkesin beslenme biçimi için müsaittir. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da çok güçlü bir içeriğe sahiptir. Evet, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,329Kullanıcılar
mrtmnsrSon üye
Üst Alt