Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cinnabon Çörek

Cinnabon Çörek
0
33

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
cinnabon-corek.jpg

Cinnabon Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 4 su bardağı un
İç harcı;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 çay bardağı esmer şeker
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr labne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Cinnabon Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kaba süt, su, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, tuz mayayı alıp karıştıralım.
  2. İçerisine hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar, yavaş yavaş un katarak yoğuralım.
  3. Hamur hazır hale gelince; İç harcı için; tereyağ, tarçın ve esmer şekeri alıp küçük bir tavada eritelim.
  4. Hamuru uzunlamasına açıp, içerisine iç harcı sürüp saralım.
  5. 2 parmak kalınlığında kesip kalıba dizelim.
  6. 20 dakika tepside mayalanmasını bekleyelim.
  7. 170 derece fırına atıp üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Sosu için, tereyağ, labne, tozşeker ve vanilyayı çırpıp krema haline getirip fırından çıkan çöreğimizin üzerine gezdirdikten sonra, afiyetle yiyebilirsiniz????????????.
Cinnabon Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt