iltasyazilim
FD Üye
Çin'in En Ünlü Yemekleri Hakkında Data
Çin mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan fried rice'a (kızarmış pirinçpilav) bazı restoranlarda üç renkli pilav denildiği de oluyor
asgari 2, azami 8 çeşitlilik malzeme kullanılarak pişirilen bu nefis ve acayip pilavın araç gereç seçimindeki niyet, renk, doku ve tat bakımından iyi eşleşmeler yerine getirmek En uygunlarından biri karides, tavuk, bezelye ve bambu filizi kullanılarak pişirilen şekli Ayrıca biftekli, mantarlı, salatalıklı eşleşmeler de yapılabiliyor
Acayip olan ise içinde omlet parçalarının da olması Çin'de pilav iki değişiklik pişiriliyor Haşlama ve kızartma Duru suda ve yağsız olarak pişirilene haşlanmış pirinçpilav deniyor ve bir değişiklik ekmek gibi tüketiliyor Kızarmış pilav ise ayrıca görünüm, ayrıca tat bakımından kendi başına bir yemek sayıldığından, yanına çorba içiliyor
Çin Plavı
Çin'in En Ünlü Yemekleri
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuç
1 kase salatalık turşusu
25 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
12 akarsu bardağı zeytinyağı
Çin Plavı Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyun Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika süreyle pişirin Sebzeleri çok ince olarak doğrayın Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın
Çin Böreği
Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
45 çorba kaşığı sıvıyağ
34 adet orta zirve pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta tepe kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
Çin Böreği Yapılışı
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Arkasından fazla ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını fazla eksik tuzlu ile çırpın Birincil yufkayı serip üstüne yumurta aklı karışımdan sürünTüm yufkaları bu şekilde defalarca dizin Üçüncü yufkanın üstüne hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak belirlenmiş Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, alt kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında daha alçak üstteki eşit pişirin *
Çin mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan fried rice'a (kızarmış pirinçpilav) bazı restoranlarda üç renkli pilav denildiği de oluyor
asgari 2, azami 8 çeşitlilik malzeme kullanılarak pişirilen bu nefis ve acayip pilavın araç gereç seçimindeki niyet, renk, doku ve tat bakımından iyi eşleşmeler yerine getirmek En uygunlarından biri karides, tavuk, bezelye ve bambu filizi kullanılarak pişirilen şekli Ayrıca biftekli, mantarlı, salatalıklı eşleşmeler de yapılabiliyor
Acayip olan ise içinde omlet parçalarının da olması Çin'de pilav iki değişiklik pişiriliyor Haşlama ve kızartma Duru suda ve yağsız olarak pişirilene haşlanmış pirinçpilav deniyor ve bir değişiklik ekmek gibi tüketiliyor Kızarmış pilav ise ayrıca görünüm, ayrıca tat bakımından kendi başına bir yemek sayıldığından, yanına çorba içiliyor
Çin Plavı
Çin'in En Ünlü Yemekleri
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 demet taze soğan
2 adet havuç
1 kase salatalık turşusu
25 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet limon
12 akarsu bardağı zeytinyağı
Çin Plavı Yapılışı
Zeytinyağını tencereye koyun Pirinci ve soğuk suyu ekleyerek 20 dakika süreyle pişirin Sebzeleri çok ince olarak doğrayın Limon suyunu, doğranmış salatalık turşusunu, zeytinyağını ve sebzeleri demlenen pilavla karıştırıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın
Çin Böreği
Malzemeler
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
45 çorba kaşığı sıvıyağ
34 adet orta zirve pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta tepe kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
Çin Böreği Yapılışı
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun Arkasından fazla ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin Tuzu ve karabiberide atın, kavurun Yumurta aklarını fazla eksik tuzlu ile çırpın Birincil yufkayı serip üstüne yumurta aklı karışımdan sürünTüm yufkaları bu şekilde defalarca dizin Üçüncü yufkanın üstüne hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak belirlenmiş Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, alt kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında daha alçak üstteki eşit pişirin *