Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çin Usulü Tavuk

Çin Usulü Tavuk
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cin-usulu-tavuk-1.jpg

Çin Adabı Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet küp küp doğranmış tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı  tuz
  • 1 çay kaşığı  toz paprika
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su ( ekşi severler limon suyu kullanabilir)

Çin Yolu Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini genişçe bir kaseye alıyoruz.
  2. Unu ve baharatlardan köri, kimyon paprika, tuzu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yağ eklediğimiz tavaya tavukları ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar aralıklarla karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Pişen tavukları kenara alıyoruz.
  5. Bu sırada ince ince doğradığımız biber, soğan, sarımsak ve havucu tıpkı tavada gerekirse biraz daha yağ ekleyerek soteliyoruz.
  6. Sebzeler diriliğini büsbütün yitirmeden tavukları birebir tavaya geri alıyoruz.
  7. Bir yandan sosu hazırlıyoruz.
  8. Soya sosu, elma sirkesi, su, mısır nişastası, pul biber, şeker ve pekmezi birbirine uygunca karıştırıyoruz.
  9. Tenceredeki tavuk zerzevat karışımının üzerine ekliyoruz ve yaklaşık bir 5-10 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

Çin İşi Tavuk Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk göğsü1 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı köri1 adet kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber2-3 diş sarımsak1 adet havuç Sos İçin 2 yemek kaşığı soya sosu1 yemek kaşığı elma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çin Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber Sosu için; 3 yemek kaşığı ketçapYarım çay bardağı soya sosu2 çay kaşığı bal1 yemek kaşığı limonPul biber Kızartmak için; Sıvı yağMısır unu Üzeri için; SusamYeşilsoğan (bende yoktu ama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Çin Usulü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tavuk göğsü3 yemek kaşığı soya sosu1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 2 diş sarımsak ) Unlu karışım; 3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta2 adet yumurta Acı sos; 2 yemek kaşığı ketçap2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Çin Yordamı Tavuk Tanımı İçin Gereçler 500gr tavuk bonfile (Kemiksiz doğranmış)Yarım su bardağı pirinç1 tatlı kaşığı sirkeRenkli biberler1 yemek kaşığı susam1 yemek kaşığı ketçap1 yemek kaşığı soya sosu1.5 yemek kaşığı bal2 kol taze soğan2 yemek kaşığı sıvı yağTuz Çin Yolu Tavuk Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Nefis Körili Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo tavuk göğsü3 diş sarımsak2 adet kapya biber2 adet yeşil sivri biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı köri4 yemek kaşığı sıvı yağYarım paket krema Nefis Körili Tavuk Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt