iltasyazilim
FD Üye
Çin mutfağındaki serimize çorba ile devam ediyorum
Malzemeleri
1 Adet Tavuk Göğsü 8 Su Bardağı Tavuk Suyu 10 Adet Kestane Mantarı 1 Adet Lahana 100 Gr Soya Filizi 1 Kaşık Mısır Nişastası 2 Kaşık Pirinç Sirkesi 4 Kaşık Soya Sosu 1 Kaşık Acı Biber Sosu 2 Adet Yumurta 1 Adet Yeşil Soğan
Hazırlanışı
Tavuk etini tavla zarı formunda doğrayalım Kestane mantarını uzunlamasına 2 parçaya ayıralım Beyaz lahanaların damarlı sert kısımlarını ayırıp,incecik doğrayalım Soya filizlerini ortadan ikiye bölelim Derin bir tencereye önce tavuk suyunu koyup,kaynatalımKaynanayan suya tavuk etlerini,mantarları,lahana ve soya filizlerini ekleyip sık sık karıştırarak 10 dakika pişirelim Sos için;mısır,sirke nişastası,sirke,soya sosu ve acı sosu geniş bir kasede çırpalım Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak sosu yavaş yavaşaçalım Açtığımız sosu çorbaya karıştırıp 5 dakika daha pişirelim Yumurtaları bir kasede köpük köpük olana dek çırpalım Çorbayı sürekli karıştırarak çırpılmış yumurtayı yavaş yavaş ilave edelim 5 dakika daha pişirelim Servis etmeden önce incecik kıyılmış taze soğan ilave edip,sıcak servis edelim
Kişisel görüşüm;
Bu çorba benim içtiğimden biraz farklı
Burda çırpılmış yumurtayı direk ilave edin diyor ancak siz yumurtayı bir tavada kızarttıktan sonra çorbanın içerisine ilave edin
Beyaz lahana iğrenç bir koku veriyor çorbaya Beyaz lahana yerine marulu tercih edin derim
Tavuk etlerini fazla küçük doğramayın
ve son olarakda chopstick ile yemeyi unutmayın
Afiyet olsun
Malzemeleri
1 Adet Tavuk Göğsü 8 Su Bardağı Tavuk Suyu 10 Adet Kestane Mantarı 1 Adet Lahana 100 Gr Soya Filizi 1 Kaşık Mısır Nişastası 2 Kaşık Pirinç Sirkesi 4 Kaşık Soya Sosu 1 Kaşık Acı Biber Sosu 2 Adet Yumurta 1 Adet Yeşil Soğan
Hazırlanışı
Tavuk etini tavla zarı formunda doğrayalım Kestane mantarını uzunlamasına 2 parçaya ayıralım Beyaz lahanaların damarlı sert kısımlarını ayırıp,incecik doğrayalım Soya filizlerini ortadan ikiye bölelim Derin bir tencereye önce tavuk suyunu koyup,kaynatalımKaynanayan suya tavuk etlerini,mantarları,lahana ve soya filizlerini ekleyip sık sık karıştırarak 10 dakika pişirelim Sos için;mısır,sirke nişastası,sirke,soya sosu ve acı sosu geniş bir kasede çırpalım Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak sosu yavaş yavaşaçalım Açtığımız sosu çorbaya karıştırıp 5 dakika daha pişirelim Yumurtaları bir kasede köpük köpük olana dek çırpalım Çorbayı sürekli karıştırarak çırpılmış yumurtayı yavaş yavaş ilave edelim 5 dakika daha pişirelim Servis etmeden önce incecik kıyılmış taze soğan ilave edip,sıcak servis edelim
Kişisel görüşüm;
Bu çorba benim içtiğimden biraz farklı
Burda çırpılmış yumurtayı direk ilave edin diyor ancak siz yumurtayı bir tavada kızarttıktan sonra çorbanın içerisine ilave edin
Beyaz lahana iğrenç bir koku veriyor çorbaya Beyaz lahana yerine marulu tercih edin derim
Tavuk etlerini fazla küçük doğramayın
ve son olarakda chopstick ile yemeyi unutmayın
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.