iltasyazilim
FD Üye
Çılgın Kabaran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yaklaşık 4, 5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*4 kaşık şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
*Yağlı peynir ( Ben olgunlaştırılmış peynir ve tulumu karıştırdım )
*Maydanoz
*İsteğe bağlı siyah zeytin ezmesi
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Biraz şeker
*Biraz sıvı yağ
*Çörekotu
Çılgın Kabaran Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ??Bir çok defa denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim Pişerken fırın karşısına geçip izleyin derim ben ? Özellikle piştikten sonra ilk sıcaklığını atıp yerseniz bir harika Tavsiyeden sonra tarife geçelim o zaman ???
Öncelikle 2 bardak unu geniş bir kaba alalım Ortasını açalım ve kuru mayamızı ortasına dökelim Bir tencerede suyumuzu ve sütümüzü ılık kıvama getirelim ( Ilık derken hafiften sıcağa da kaçacak ) İçerisine 4 kaşık şekerimizi ilave edelim ve eritelim Yapmış olduğumuz karışımı kabımıza mayanın üzerine dökelim Üzerine sıvı yağımızı koyalım ve tuzumu ilave edelim Hamurumuzu iyice karıştıralım ve azar azar kalan unu ilave edelim Toplamda 4 buçuk su bardağı yazdım ama kıvamına göre bakmalısınız Hamur çok katı olmamalı biraz elinize yapışmalı Yoğurduğumuz hamurumuzu sonrasında yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanmış hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte alıp içine peynir maydanoz koyuyoruz Açıkçası ben tepsinin yarısını peynir maydanoz yarısını zeytin ezmeli yaptım sizin zevkinize kalmış Bitirdikten sonra yumurta sarısı, şeker ve yağla hazırladığımız karışımı üstüne sürüyoruz Çörekotlarını da serptiğimiz gibi derece 190200 derece de üzeri kızarıncaya pişiriyoruz Afiyet şeker olsun canlar ???? ??
*Yaklaşık 4, 5 su bardağı un
*1 paket kuru maya
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*4 kaşık şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
*Yağlı peynir ( Ben olgunlaştırılmış peynir ve tulumu karıştırdım )
*Maydanoz
*İsteğe bağlı siyah zeytin ezmesi
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Biraz şeker
*Biraz sıvı yağ
*Çörekotu
Çılgın Kabaran Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ??Bir çok defa denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim Pişerken fırın karşısına geçip izleyin derim ben ? Özellikle piştikten sonra ilk sıcaklığını atıp yerseniz bir harika Tavsiyeden sonra tarife geçelim o zaman ???
Öncelikle 2 bardak unu geniş bir kaba alalım Ortasını açalım ve kuru mayamızı ortasına dökelim Bir tencerede suyumuzu ve sütümüzü ılık kıvama getirelim ( Ilık derken hafiften sıcağa da kaçacak ) İçerisine 4 kaşık şekerimizi ilave edelim ve eritelim Yapmış olduğumuz karışımı kabımıza mayanın üzerine dökelim Üzerine sıvı yağımızı koyalım ve tuzumu ilave edelim Hamurumuzu iyice karıştıralım ve azar azar kalan unu ilave edelim Toplamda 4 buçuk su bardağı yazdım ama kıvamına göre bakmalısınız Hamur çok katı olmamalı biraz elinize yapışmalı Yoğurduğumuz hamurumuzu sonrasında yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz
Mayalanmış hamurumuzdan dilediğimiz büyüklükte alıp içine peynir maydanoz koyuyoruz Açıkçası ben tepsinin yarısını peynir maydanoz yarısını zeytin ezmeli yaptım sizin zevkinize kalmış Bitirdikten sonra yumurta sarısı, şeker ve yağla hazırladığımız karışımı üstüne sürüyoruz Çörekotlarını da serptiğimiz gibi derece 190200 derece de üzeri kızarıncaya pişiriyoruz Afiyet şeker olsun canlar ???? ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.