iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Yoğurt Ve Ananaslı Granola Tarifi İçin Malzemeler Granola için:
*3 su bardağı çiğ yulaf ezmesi
*1 su bardağı çiğ badem (kırılmış)
*½ su bardağı hafif dövülmüş çiğ kaju
*¼ su bardağı keten tohumu
*½ su bardağı dilediğiniz herhangi bir kuru meyve (kuru üzüm, dut, kayısı, goji berry gibi)
*¼ su bardağı çiğ ayçekirdeği
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*¼ su bardağı bal
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 tutam tuz
Çilekli yoğurt için:
*10 adet yumuşamış çilek
*2 su bardağı light yoğurt
*1 dilim ananas
Süslemek için ;
*Şekerleme
Çilekli Yoğurt Ve Ananaslı Granola Tarifi Yapılışı İlk önce granolayı hazırlıyoruz Fırınınızı 150 C’de ısıtın Kuru yemişleri özellikle bademi kabaca doğrayın, tüm katı malzemeleri bir kaba koyup karıştırın Başka bir kapta ise bal, pekmez, tuz ve zeytinyağınızı karıştırın Katı malzemelerin üzerine sıvı malzemeyi dökerek karışımı iyi harmanlayın Tepsiye serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine karışımınızı eşit olacak şekilde yayın 20 – 25 dakika kadar pişirin Pişirirken 10 dakikada bir karıştırın Soğuyan granolayı tatlı kaselerinin dibine 2’şer yemek kaşığı yerleştirin Ayrı bir kapta çilekleri doğrayıp yoğurtla karıştırın Bir süre buzdolabında bekletin Daha sonra granolaların üzerine kasede 1 parmak pay kalacak şekilde paylaştırın En son ananas dilimleri ve şekerleme ile süsleyin Kalan granola ve yoğurdu bir kavanoza koyup ertesi gün sabah kahvaltısı olarak yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 su bardağı çiğ yulaf ezmesi
*1 su bardağı çiğ badem (kırılmış)
*½ su bardağı hafif dövülmüş çiğ kaju
*¼ su bardağı keten tohumu
*½ su bardağı dilediğiniz herhangi bir kuru meyve (kuru üzüm, dut, kayısı, goji berry gibi)
*¼ su bardağı çiğ ayçekirdeği
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*¼ su bardağı bal
*1 yemek kaşığı pekmez
*1 tutam tuz
Çilekli yoğurt için:
*10 adet yumuşamış çilek
*2 su bardağı light yoğurt
*1 dilim ananas
Süslemek için ;
*Şekerleme
Çilekli Yoğurt Ve Ananaslı Granola Tarifi Yapılışı İlk önce granolayı hazırlıyoruz Fırınınızı 150 C’de ısıtın Kuru yemişleri özellikle bademi kabaca doğrayın, tüm katı malzemeleri bir kaba koyup karıştırın Başka bir kapta ise bal, pekmez, tuz ve zeytinyağınızı karıştırın Katı malzemelerin üzerine sıvı malzemeyi dökerek karışımı iyi harmanlayın Tepsiye serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine karışımınızı eşit olacak şekilde yayın 20 – 25 dakika kadar pişirin Pişirirken 10 dakikada bir karıştırın Soğuyan granolayı tatlı kaselerinin dibine 2’şer yemek kaşığı yerleştirin Ayrı bir kapta çilekleri doğrayıp yoğurtla karıştırın Bir süre buzdolabında bekletin Daha sonra granolaların üzerine kasede 1 parmak pay kalacak şekilde paylaştırın En son ananas dilimleri ve şekerleme ile süsleyin Kalan granola ve yoğurdu bir kavanoza koyup ertesi gün sabah kahvaltısı olarak yiyebilirsiniz Afiyet olsun