Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Tiramisu

Çilekli Tiramisu
0
110

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
cilekli-tiramisu-3.jpg

Çilekli Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kedi lisanı bisküvisi (yaklaşık 250 gr)
  • 500 gram taze çilek (daire daire dilimlenmiş)
Üzerine serpmek için ;
  • Antep fıstığı
Tiramisu kreması için ;
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker (şekeri ağız tadınıza nazaran arttırıp azaltabilirsiniz) ü
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket labne peynir
  • 1 kutu krema
Çilek şurubu için ;
  • 150 gram çilek (dilimlenmiş)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su + şurup (soğuduktan sonra 10 yemek kaşığı daha eklenecek)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun dilimlenmiş kabukları

Çilekli Tiramisu Tanımı Yapılışı

  1. Şurubun yapılışı; küçük uzunluk bir tencereye çilekler, su, toz şeker, limon suyu ve limon kabuklarını koyun.
  2. Orta ateşte kaynadıktan sonra 5 dakika pişirin sonra altını kapatıp içinden limon kabuklarını çıkartın.
  3. Blenderden pürüzsüz olana kadar geçirin ve buzdolabına koyun.
  4. Soğuyunca üzerine 10 yemek kaşığı su ekleyin.
  5. Kremanın yapılışı; orta uzunluk bir tencereye labne peyniri ve krema dışındaki tüm gereçleri koyun ve topaklanmaması için daima karıştırarak pişirin.
  6. Kaynayınca altını kısın 2 dakika daha karıştırıp altını kapatın 10 dakika sonra güzelce çırpıcı ile çırpın üstüne labne ve kremayı ek edip çırpmaya devam edin.
  7. Kremanız hazır ; 22 x 22 kare uzunluk borcamı önünüze alın.
  8. 500 gram çileği daire daire görseldeki üzere dilimleyin.
  9. Şurubunuzu ve tiramisu kremanızı da önünüze koyun.
  10. Kedi lisanlarını sulandırılmış şuruba bulayın ve borcama dizin. (şurubu gerekirse biraz daha sulandırabilirsiniz, püremsi değil akışkan bir şurup olmalı. )
  11. Üzerine bir kat tiramisu kremanızdan sürün. Çilek dilimlerini de dizin ve tıpkı süreci tekrar yapın.
  12. En son tiramisu kreması ile bitirin ve kalan çilek dilimleriyle ve antep fıstıklarıyla süsleyin.
  13. Buzdolabına koyun. Yaklaşık 2 saat sonra servisini yapabilirsiniz.
İnanın kış ortasında yazı hissettim katiyen enfes bir tanım pişman olmazsınız ❤️????.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt