
Çilekli Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kedi lisanı bisküvisi (yaklaşık 250 gr)
- 500 gram taze çilek (daire daire dilimlenmiş)
- Antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı un
- 4,5 yemek kaşığı toz şeker (şekeri ağız tadınıza nazaran arttırıp azaltabilirsiniz) ü
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket labne peynir
- 1 kutu krema
- 150 gram çilek (dilimlenmiş)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su + şurup (soğuduktan sonra 10 yemek kaşığı daha eklenecek)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım limonun dilimlenmiş kabukları
Çilekli Tiramisu Tanımı Yapılışı
- Şurubun yapılışı; küçük uzunluk bir tencereye çilekler, su, toz şeker, limon suyu ve limon kabuklarını koyun.
- Orta ateşte kaynadıktan sonra 5 dakika pişirin sonra altını kapatıp içinden limon kabuklarını çıkartın.
- Blenderden pürüzsüz olana kadar geçirin ve buzdolabına koyun.
- Soğuyunca üzerine 10 yemek kaşığı su ekleyin.
- Kremanın yapılışı; orta uzunluk bir tencereye labne peyniri ve krema dışındaki tüm gereçleri koyun ve topaklanmaması için daima karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca altını kısın 2 dakika daha karıştırıp altını kapatın 10 dakika sonra güzelce çırpıcı ile çırpın üstüne labne ve kremayı ek edip çırpmaya devam edin.
- Kremanız hazır ; 22 x 22 kare uzunluk borcamı önünüze alın.
- 500 gram çileği daire daire görseldeki üzere dilimleyin.
- Şurubunuzu ve tiramisu kremanızı da önünüze koyun.
- Kedi lisanlarını sulandırılmış şuruba bulayın ve borcama dizin. (şurubu gerekirse biraz daha sulandırabilirsiniz, püremsi değil akışkan bir şurup olmalı. )
- Üzerine bir kat tiramisu kremanızdan sürün. Çilek dilimlerini de dizin ve tıpkı süreci tekrar yapın.
- En son tiramisu kreması ile bitirin ve kalan çilek dilimleriyle ve antep fıstıklarıyla süsleyin.
- Buzdolabına koyun. Yaklaşık 2 saat sonra servisini yapabilirsiniz.
