bilgisayarci
FD Üye
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 60 gram pudra şekeri
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2 kaşık un
- 4 kaşık şeker
- 1 vanilya
- 250 gram süt
- 50 gram tereyağı
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
- Kalıplarımızı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Yoğurduğumuz hamuru çanak olacak halde kalıplara yerleştirelim.
- Orta kısımlarına çatal batıralım.
- 160 derece 10-15 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Sonrasında soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için şeker, un, süt ve vanilyayı alıp pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içine tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Soğuyan tartlarımıza bölüştürelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı