elektronikci
FD Üye

Çilekli Tart Tanımı İçin Gereçler
Kek İçin;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 2.5 çay bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket hazır vanilyalı puding
- Üzerinde tarife göre süt koyarsınız.
- Çilek
- Çilekli jöle
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştıralım.
- Yağladığımız tart kabına harcı ekleyelim ve 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dk pişirelim. Kürdan denetimli pişirelim.
- Keki çıkaralım ve yumuşatmak için; bir bardak süt ve şekeri mikserle çırpalım şeker eriyene kadar. Daha sonra kekin üzerine dökelim.
- Kek o sırada soğurken vanilyalı pudingi hazırlayalım. Ve soğuyan kekin üzerine dökelim.
- Çilekleri dizip pasta jölesiyle üzerini süsleyelim.