
Çilekli Tart Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 125 ml sıvı yağ
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Evvelden yapılmış çilek marmelatı
Çilekli Tart Tanımı Yapılışı
- Tereyağımızı oda sıcaklığına getiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağı, yumurta ve sirke ekleyip cıvık bir hal alana kadar yoğuruyoruz.
- Sonra kabartma tozunu, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip yeterlice yedirdikten sonra azar azar un ek ediyoruz.
- En sonunda ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Yağladığımız tart kalıbına güzelce yayıp evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra hafif sıcağı çıkınca üzerine çilek marmelatımızı döküp yayıyoruz. Ve tatlımız hazır. Hepinize afiyet olsun. ????
.