
Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım limonun suyu
- 1 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Minik minik doğranmış çilek
- Damla çikolata
- Pudra şekeri
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar 7-8 dk boyunca çırpalım.
- Sıcak suyun içine limon sıkıp azar azar yumurtaya ek edip bi yandan çırpmaya devam edelim.
- Kuru materyalleri eleyerek karışıma ek edelim. Çok değil yalnızca karışana kadar tekrar çırpalım.
- Harcımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp yayalım.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk kadar pişirelim.
- O sırada muhallebi için süt, un, şeker ve nişastayı tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyu bir muhallebi olacak.
- Piştikten sonra ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım.
- Üzerine temas edecek halde buzdolabı poşeti kapatalım ve soğumasını bekleyelim.
- Fırından çıkan keki fazla bekletmeden rulo yapıp o halde soğutalım.
- Keki açıp ortasına muhallebiyi yayalım.
- Çilek ve damla çikolata serpiştirip rulo biçiminde saralım. (çatlama falan olursa paniğe gerek yok, büsbütün soğuduğunda taş üzere olacaktır, strece sarıp dolaba o halde kaldırabilirsiniz).
- Bir gece buzdolabında bekletelim.
- Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpiştirip çilekle süsleyebilirsiniz. Ben ekstra çikolata sosu da ekledim????Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤Beni instagramdan takip edebilirsiniz @bikaşıktarif ❤.