iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 gram elenmiş toz badem 250 gram elenmiş pudra şekeri 75 gram yumurta akı 90 gram yumurta akı 65 gram su 2 damla kırmızı jel gıda boyası Creme patisserie için:
400 gram süt 100 gram toz şeker 80 gram yumurta sarısı 50 gram tereyağı 40 gram mısır nişastası 12 adet vanilya çubuğu İç dolgusu için:
500 gram taze çilek
NASIL YAPILIR?
Elenmiş badem ve pudra şekerini büyük bir kapta harmanlayın Şeker ve suyu küçük bir tencerede hiç karıştırmadan ısıtın Şerbetin sıcaklığı 110°C’ye geldiğinde 90 gr’lık yumurta akını düşük devirde çırpmaya başlayın Şerbetin sıcaklığı 118°C’ye geldiğinde ocaktan alıp, çırpmaya devam ettiğiniz merenge azar azar ekleyin Şerbetin tamamını merenge yedirdikten sonra karışımı yüksek devirde, karıştırma kabı tamamen soğuyana ve mereng yoğun bir krema kıvamı alana kadar, çırpmaya devam edin Merengi badem ve pudra şekeri karışımının üzerine alarak spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırarak tüm karışımı birbirine yedirin Gıda boyası kullanacaksanız bu aşamada ekleyebilirsiniz Sıkma torbasına aldığınız hamuru, tepsinin içine serdiğiniz iyi kalite bir pişirme kağıdı ya da silpatın üzerine, aralarında boşluk bırakarak eşit büyüklüklerde sıkın Tek porsiyonluk büyük makaron tarifine uygun olarak yaklaşık 89 cm çapında makaronlar hazırlamaya dikkat edin Sıkma işlemi bittiğinde tepsiyi hafifçe tezgaha vurarak makaronların oturmasını sağladıktan sonra üzerlerinin kabuk tutması için 2025 dakika oda sıcaklığında bekletin Önceden 140°C’de ısıttığınız fırında alt üst ızgara açık olacak şekilde 1213 dakika pişirin Soğuduktan sonra kağıttan ayırdığınız makaronları büyüklüklerine göre eşleştirip bir kenarda beklemeye alın Creme patisserie için; şekerin yarısını, sütü ve vanilya çubuğunu orta ateşte ısıtın Süt hafifçe fokurdamaya başladığında çırpılmış yumurta sarısını, şekerin kalan yarısını ve nişastayı süte ekleyerek karıştırmaya devam edin Krema kıvamını aldığında tereyağını ekleyin ve tamamen eridiğinde kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alıp en az 12 saat soğutun Makaronların alt kısımlarının ortasını kenarlarında 1’er cm boşluk kalacak şekilde kremayla doldurun Dörde böldüğünüz çilekleri, iç kısımları dışa bakacak şekilde, makaronların alt kısmına doldurmuş olduğunuz kremanın etrafına dizin Üst kısımlarını da kapattıktan sonra en sevdiklerinizle paylaşın
250 gram elenmiş toz badem 250 gram elenmiş pudra şekeri 75 gram yumurta akı 90 gram yumurta akı 65 gram su 2 damla kırmızı jel gıda boyası Creme patisserie için:
400 gram süt 100 gram toz şeker 80 gram yumurta sarısı 50 gram tereyağı 40 gram mısır nişastası 12 adet vanilya çubuğu İç dolgusu için:
500 gram taze çilek
NASIL YAPILIR?
Elenmiş badem ve pudra şekerini büyük bir kapta harmanlayın Şeker ve suyu küçük bir tencerede hiç karıştırmadan ısıtın Şerbetin sıcaklığı 110°C’ye geldiğinde 90 gr’lık yumurta akını düşük devirde çırpmaya başlayın Şerbetin sıcaklığı 118°C’ye geldiğinde ocaktan alıp, çırpmaya devam ettiğiniz merenge azar azar ekleyin Şerbetin tamamını merenge yedirdikten sonra karışımı yüksek devirde, karıştırma kabı tamamen soğuyana ve mereng yoğun bir krema kıvamı alana kadar, çırpmaya devam edin Merengi badem ve pudra şekeri karışımının üzerine alarak spatula ile alttan üste doğru nazikçe karıştırarak tüm karışımı birbirine yedirin Gıda boyası kullanacaksanız bu aşamada ekleyebilirsiniz Sıkma torbasına aldığınız hamuru, tepsinin içine serdiğiniz iyi kalite bir pişirme kağıdı ya da silpatın üzerine, aralarında boşluk bırakarak eşit büyüklüklerde sıkın Tek porsiyonluk büyük makaron tarifine uygun olarak yaklaşık 89 cm çapında makaronlar hazırlamaya dikkat edin Sıkma işlemi bittiğinde tepsiyi hafifçe tezgaha vurarak makaronların oturmasını sağladıktan sonra üzerlerinin kabuk tutması için 2025 dakika oda sıcaklığında bekletin Önceden 140°C’de ısıttığınız fırında alt üst ızgara açık olacak şekilde 1213 dakika pişirin Soğuduktan sonra kağıttan ayırdığınız makaronları büyüklüklerine göre eşleştirip bir kenarda beklemeye alın Creme patisserie için; şekerin yarısını, sütü ve vanilya çubuğunu orta ateşte ısıtın Süt hafifçe fokurdamaya başladığında çırpılmış yumurta sarısını, şekerin kalan yarısını ve nişastayı süte ekleyerek karıştırmaya devam edin Krema kıvamını aldığında tereyağını ekleyin ve tamamen eridiğinde kremayı ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alıp en az 12 saat soğutun Makaronların alt kısımlarının ortasını kenarlarında 1’er cm boşluk kalacak şekilde kremayla doldurun Dörde böldüğünüz çilekleri, iç kısımları dışa bakacak şekilde, makaronların alt kısmına doldurmuş olduğunuz kremanın etrafına dizin Üst kısımlarını da kapattıktan sonra en sevdiklerinizle paylaşın