
Çilekli Limonata Tanımı İçin Materyaller
- 750 gram çilek
- 5 adet limon (1’i küçük, 4’ü büyük boydu)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı su (Bardak ölçüsü:200 ml)
- 1 avuç nane yaprağı (İrice 5-6 yaprak)
Çilekli Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Limon kabuğu ve nane yapraklı ile şekeri ovun. Üzerine limon suyunu dökün ve şekeri eritene kadar karıştırın.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Çilekleri ölçüsüz doğrayın. Dolapta dinlenen limon suyunu çileğin üzerine dökün ve karıştırın.
- Blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin. Süzgeçten geçirin, bu esnada kaşığın gerisi ile ezerek daha kolay süzülmesini sağlayın.
- Posasını kenarı ayırın. Süzdüğünüz limonatayı ikiminci kere süzgeçten geçirin. Damak zevkinize nazaran su eklemesi yapın (Ben 5 su bardağı su ekledim kâfi geldi) afiyet olsun.