teknolojiuzmani
FD Üye

Çilekli Kuplar (Dondurma Tadında Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 400 gram temizlenmiş doğranmış çilek (yaklaşık 2 tepeleme su bardağı kadar)
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- (nişastayı açmak için 2 yemek kaşığı su)
Çilekli Kuplar (Dondurma Tadında Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için olan malzemeleri uygun bir tencereye alalım.
- İyice hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım ocağa alalım.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen kremayı ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine değecek şekilde streçleyip 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Dinlenen kremaya kremşanti ve vanilya ekleyip 2 dakika çırpalım servis edeceğimiz kup veya kaselere boşaltalım.
- Çilekleri uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine şeker ve su ilave edip orta ateşte şeker eriyene kadar kaynamaya bırakalım ara ara karıştıralım.
- Kenarlardan hafif kaynamaya başlayınca çilekleri bir süzek yardımı ile alalım bir kasede 2 yemek kaşığı su ile nişastayı çırpalım çilek sosuna ilave edip karıştıralım.
- Kaynamaya başlayan sosa çilekleri ilave edip karıştıralım 1 dakika kadar pişirelim.
- 6-7 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip kaselerin üzerlerine paylaştıralım.
- En az 4 saat soğumaya bırakalım.
- İsteğe bağlı kaselerin diplerine bebe bisküvisi vs koyabilirsiniz çok yakışıyor.