iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Pasta tabanı için:
4 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı süt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Muhallebisi için:
600 ml süt 34 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 3 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı tereyağı Kenar kısımları için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi Üzeri için:
500 gram çilek 1 küçük paket tart jölesi 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3035 dakika pişirin Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün Üzerine bir adet kek kapatın Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ve beyaz çikolata karışımına bulayın Servis tabağına dizin Pastaların üzerini, uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz çilek parçalarıyla süsleyin Toz tart jölesi, su ve toz şeker karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayıp kıvam alan karışımı 1 dakika daha pişirip ocaktan alın Soğuttuktan sonra çileklerin üzerine gezdirin Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz çilekli kolay pastaları porsiyon olarak çay saatinde sevdiklerinizle paylaşın
Pasta tabanı için:
4 adet yumurta 34 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı süt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Muhallebisi için:
600 ml süt 34 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 3 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı tereyağı Kenar kısımları için:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata 1 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi Üzeri için:
500 gram çilek 1 küçük paket tart jölesi 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su
NASIL YAPILIR?
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 3035 dakika pişirin Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin Ocaktan aldığınız muhallebiye tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün Üzerine bir adet kek kapatın Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizi ve beyaz çikolata karışımına bulayın Servis tabağına dizin Pastaların üzerini, uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz çilek parçalarıyla süsleyin Toz tart jölesi, su ve toz şeker karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayıp kıvam alan karışımı 1 dakika daha pişirip ocaktan alın Soğuttuktan sonra çileklerin üzerine gezdirin Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz çilekli kolay pastaları porsiyon olarak çay saatinde sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.