iltasyazilim
FD Üye
Çilekli İrmikli Fincan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kaşığı tereyağ (margarin de olur)
*12 çorba kaşığı irmik
*12 çorba kaşığı tozşeker
*1 kilo çilek kompostosunun suyu
çilek kompostosu için:
*5 su bardağı su
komposto için :
*1 kahve fincanı tozşeker ve 1 kilo çilek
*yarım subardağı kelebek ceviz
süslemek için
*1 su bardağı çilek taneleri
*12 adet türk kahve fincanı
Çilekli İrmikli Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı Orta ateşe tencereyi alın daha önceden ısıtılmış komposto yaptığımız çilekleri geniş delikli süzgeçten geçirip tencereye dökelim Geçirdiğimiz bu çilek malzemesini tencereye alalım ateşin altını kısalım tozşekeri irmiği tereyağını koyup sürekli çırpıcı ile karıştıralım Karışım koyulaşmaya başlayınca ateşten alın fincanları ıslatalım içlerine bu pişen malzemeden dolduralım Fincanların üstünü düzeltelim oda sıcaklığında soğuduktan sonra hepsini bir tepsiye koyup buzdolabında bir gece bekletelim Ertesi günü bıçak yardımıyla ile çizip fincandan çıkaralım servis tabağına alalım üzerine kelebek cevizi koyarak çilek taneleri ile süsleyin yazın dondurma ile kışın da kaymak ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1 çorba kaşığı tereyağ (margarin de olur)
*12 çorba kaşığı irmik
*12 çorba kaşığı tozşeker
*1 kilo çilek kompostosunun suyu
çilek kompostosu için:
*5 su bardağı su
komposto için :
*1 kahve fincanı tozşeker ve 1 kilo çilek
*yarım subardağı kelebek ceviz
süslemek için
*1 su bardağı çilek taneleri
*12 adet türk kahve fincanı
Çilekli İrmikli Fincan Tatlısı Tarifi Yapılışı Orta ateşe tencereyi alın daha önceden ısıtılmış komposto yaptığımız çilekleri geniş delikli süzgeçten geçirip tencereye dökelim Geçirdiğimiz bu çilek malzemesini tencereye alalım ateşin altını kısalım tozşekeri irmiği tereyağını koyup sürekli çırpıcı ile karıştıralım Karışım koyulaşmaya başlayınca ateşten alın fincanları ıslatalım içlerine bu pişen malzemeden dolduralım Fincanların üstünü düzeltelim oda sıcaklığında soğuduktan sonra hepsini bir tepsiye koyup buzdolabında bir gece bekletelim Ertesi günü bıçak yardımıyla ile çizip fincandan çıkaralım servis tabağına alalım üzerine kelebek cevizi koyarak çilek taneleri ile süsleyin yazın dondurma ile kışın da kaymak ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun