Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Galette

Çilekli Galette
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cilekli-galette.jpg

Çilekli Galette Tanımı İçin Gereçler


Su bardağı ölçüsü 200 ml
  • 1 su bardağı un
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 4 yemek kaşığı katı tereyağı
  • 1 su bardağı un
İç için:
  • 7-8 adet çilek
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Üstü için:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Çilekli Galette Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurun gereçleri ile ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  2. Streç sinemaya sarılır, buzdolabında 15 dakika bekletilir.
  3. Sonra merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır, içine toz şeker serpilir.
  4. Dilimlenen çilekler dizilir ve yanlardan kapatılır.
  5. Kenarlarına tavada erittiğimiz tereyağı sürülür, tereyağının üzerine şeker serpilir; 180 derecede önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  6. Ben soğuyunca pudra şekeri serptim, dondurmayla da servis edilebilir.
Afiyet olsun :).
 
858,505Konular
982,680Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt