iltasyazilim
FD Üye
Çilekli Damla Sakızlı Külahlar Tarifi İçin Malzemeler Külahların hazırlanışı:
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*2 paket şekerli vanilin
*Unhamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvam alana dek un eklemeye devam ediyoruz
İç harcı için:
*Damla sakızlı puding
*Çilek
*Çilekli sos
*İsteğe göre en son hindistan cevizi, çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz
Çilekli Damla Sakızlı Külahlar Tarifi Yapılışı Bütün malzemelerimizden yumuşacık hamur yoğuruyoruz Merdane yardımıyla incecik açıp(yaklaşık 5mm kalınlığında) 2 cm kalınlığında şeritler halinde hamurumuzu pizza bıçağı vs yardımıyla kesiyoruz Kestiğimiz şeritleri metal külahlara sarıyoruz Elinizde hazır külahlardan yoksa aynılarını alüminyum folyodan sarıp temin edebilirsiniz 180 derecedeki fırında yaklaşık 25 dk külahlarımızın üstü pembeleşene kadar pişmeye bırakıyoruz
Ben hazır puding kullandım Dilerseniz ev yapımı sade muhallebide kullanabilirsiniz
Çilekleride dilim dilim kesiyoruz
Külahlarımızı fırından çıkardıktan sonra metal külahlar daha kolay ayrıldığı için hemen çıkartıyoruz Külahın dibine çilekli sosumuzdan birazcık döküyoruz Üzerine biraz puding ekledikten sonra çilek dilimlerimizi koyup tekrar pudingle dolduruyoruz En son hazırladığınız hindistan cevizi vs ye batırıp külahların ağzı yükseğe gelicek şekilde diziyoruz(iç harcı daha akışkan ise)
*3 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*12 su bardağı ayçiçek yağı
*2 paket şekerli vanilin
*Unhamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvam alana dek un eklemeye devam ediyoruz
İç harcı için:
*Damla sakızlı puding
*Çilek
*Çilekli sos
*İsteğe göre en son hindistan cevizi, çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz
Çilekli Damla Sakızlı Külahlar Tarifi Yapılışı Bütün malzemelerimizden yumuşacık hamur yoğuruyoruz Merdane yardımıyla incecik açıp(yaklaşık 5mm kalınlığında) 2 cm kalınlığında şeritler halinde hamurumuzu pizza bıçağı vs yardımıyla kesiyoruz Kestiğimiz şeritleri metal külahlara sarıyoruz Elinizde hazır külahlardan yoksa aynılarını alüminyum folyodan sarıp temin edebilirsiniz 180 derecedeki fırında yaklaşık 25 dk külahlarımızın üstü pembeleşene kadar pişmeye bırakıyoruz
Ben hazır puding kullandım Dilerseniz ev yapımı sade muhallebide kullanabilirsiniz
Çilekleride dilim dilim kesiyoruz
Külahlarımızı fırından çıkardıktan sonra metal külahlar daha kolay ayrıldığı için hemen çıkartıyoruz Külahın dibine çilekli sosumuzdan birazcık döküyoruz Üzerine biraz puding ekledikten sonra çilek dilimlerimizi koyup tekrar pudingle dolduruyoruz En son hazırladığınız hindistan cevizi vs ye batırıp külahların ağzı yükseğe gelicek şekilde diziyoruz(iç harcı daha akışkan ise)