
Çilekli Çikolatalı Puding Tanımı İçin Materyaller
Çikolatalı puding;
- 2.5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket bitter çikolata (ben 60 gram lık paketten kullandım. 80 gram da olabilir.)
- 2 su bardağı süt
- 11-12 çilek püresi
- 2 yemek kaşığı karadut suyu( isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 kase çileğin püresi
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Çilekli Çikolatalı Puding Tanımı Yapılışı
- Çikolatalı puding için; vanilya ve çikolata dışında tüm materyaller ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
- Pişen pudinge çikolata ve vanilya eklenir ve düzgünce karıştırılır.
- Daha sonra kuplara eşit halde paylaştırılır.
- Çilekli puding için; vanilya hariç tül gereçler ocağa alınır ve kaynayana kadar pişirilir.
- Pişince vanilya eklenir ve birinci sıcağı çıkınca çikolatalı pudingin üzerine eşit biçimde paylaştırılır.
- Çilekli sos için tüm gereçler ocağa alınır ve pişirilir. Birinci sıcağı çıktıktan sonra pudingin üzerine eklenir.
- Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha uygun olur ve servisten evvel dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz.