Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilekli Çikolatalı Kek

Hoş geldin! mes72 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çilekli Çikolatalı Kek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Malzemeler:

3 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket tereyağ ya da margarin (250 gr)
yarım su bardağı kakao (ben toz çikolata da koydum 2 yemek kaşığı)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi (ben ekledim)

Hazırlanışı:

1 Yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ekleyin Erittiğiniz margarini ve kakaoyu ilave edip iyice çırpın Bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın Kalan karışıma vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın 24 cm (ben 22 cm kullandım) lik kek kalıbınızı yağlayın karışımı boşaltın 1 su bardağı kenarda duracak Onu eklemiyoruz

2 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın Keke kürdan batırarak pişdiğini anlayabilirsiniz Kürdan temiz çkıyorsa pişmiştir Fırından çıkardığınız kekin üstüne ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kek karışımını dökün Soğumaya bırakın

3 Diğer tarafta krem şanti ve sütü mikser yardımıyla karıştırın Soğuması için buzdolabında bekleyin Kekiniz soğuduğunda krem şantiyi üzerine sürün ve çileklerle süsleyin

858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt