iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket tereyağ ya da margarin (250 gr)
yarım su bardağı kakao (ben toz çikolata da koydum 2 yemek kaşığı)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi (ben ekledim)
Hazırlanışı:
1 Yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ekleyin Erittiğiniz margarini ve kakaoyu ilave edip iyice çırpın Bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın Kalan karışıma vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın 24 cm (ben 22 cm kullandım) lik kek kalıbınızı yağlayın karışımı boşaltın 1 su bardağı kenarda duracak Onu eklemiyoruz
2 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın Keke kürdan batırarak pişdiğini anlayabilirsiniz Kürdan temiz çkıyorsa pişmiştir Fırından çıkardığınız kekin üstüne ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kek karışımını dökün Soğumaya bırakın
3 Diğer tarafta krem şanti ve sütü mikser yardımıyla karıştırın Soğuması için buzdolabında bekleyin Kekiniz soğuduğunda krem şantiyi üzerine sürün ve çileklerle süsleyin
3 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket tereyağ ya da margarin (250 gr)
yarım su bardağı kakao (ben toz çikolata da koydum 2 yemek kaşığı)
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı çilek
2 yemek kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi (ben ekledim)
Hazırlanışı:
1 Yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü ekleyin Erittiğiniz margarini ve kakaoyu ilave edip iyice çırpın Bu karışımdan 1 su bardağı kenara ayırın Kalan karışıma vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın 24 cm (ben 22 cm kullandım) lik kek kalıbınızı yağlayın karışımı boşaltın 1 su bardağı kenarda duracak Onu eklemiyoruz
2 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakın Keke kürdan batırarak pişdiğini anlayabilirsiniz Kürdan temiz çkıyorsa pişmiştir Fırından çıkardığınız kekin üstüne ayırmış olduğunuz 1 su bardağı kek karışımını dökün Soğumaya bırakın
3 Diğer tarafta krem şanti ve sütü mikser yardımıyla karıştırın Soğuması için buzdolabında bekleyin Kekiniz soğuduğunda krem şantiyi üzerine sürün ve çileklerle süsleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.