Cilek Soslu Pratik Sutlu Tatlı Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 su bardağı un
*2 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Cilek sos icin;
*500 gr cilek
*34 yemek kaşığı şeker (arttırıp eksiltebilirsiniz)
*1 cay kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı nişasta
*Nişastayı acmak icin yarım cay bardağı su
Cilek Soslu Pratik Sutlu Tatlı Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar Yaklaşan Ramazan ve yaz ayları icin cok hafif ve pratik bir sutlu tatlı tarifim var bugun
1
*Tencereye sut, un ve şeker konur Cırpıcıyla iyice karıştırılır
*Ocağa konup surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
*Pişirmeye devam ederken 1 yemek kaşığı tereyağ ve iki paket vanilya eklenir
*Mikserle en az 45 dakika cırpılır
*Bu esnada ocak yanmaya devam eder ( bu şekilde yaparsanız un kokusu olmaz)
*Ocaktan alınan tatlı buyuk boy kare veya yuvarlak borcama dokulur ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır
*Sos icin tencereye doğranmış cilekler ve şeker konur
*Kaynamaya başlayınca 78 dakika pişirilir
*Blendırla puruzsuz hale getirilir
*Bir kasede yarım cay bardağı suda nişasta topak kalmayacak şekilde eritilir
*Sos halindeki cileklere eklenip devamlı karıştırarak 2 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınır
*İlk sıcaklığı cıkan sos muhallebinin uzerine dokulur
*Ilınınca buzdolabına kaldırılır
*34 saat dinlendirilir ve arzu edilen malzemelerle suslenir
*Dilim dilim kesilip servis edilir Afiyet şeker olsun ☺
*1 litre sut
*1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
*1 su bardağı un
*2 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ
Cilek sos icin;
*500 gr cilek
*34 yemek kaşığı şeker (arttırıp eksiltebilirsiniz)
*1 cay kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı nişasta
*Nişastayı acmak icin yarım cay bardağı su
Cilek Soslu Pratik Sutlu Tatlı Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar Yaklaşan Ramazan ve yaz ayları icin cok hafif ve pratik bir sutlu tatlı tarifim var bugun
1
*Tencereye sut, un ve şeker konur Cırpıcıyla iyice karıştırılır
*Ocağa konup surekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
*Pişirmeye devam ederken 1 yemek kaşığı tereyağ ve iki paket vanilya eklenir
*Mikserle en az 45 dakika cırpılır
*Bu esnada ocak yanmaya devam eder ( bu şekilde yaparsanız un kokusu olmaz)
*Ocaktan alınan tatlı buyuk boy kare veya yuvarlak borcama dokulur ve oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır
*Sos icin tencereye doğranmış cilekler ve şeker konur
*Kaynamaya başlayınca 78 dakika pişirilir
*Blendırla puruzsuz hale getirilir
*Bir kasede yarım cay bardağı suda nişasta topak kalmayacak şekilde eritilir
*Sos halindeki cileklere eklenip devamlı karıştırarak 2 dakika kadar daha pişirilip ocaktan alınır
*İlk sıcaklığı cıkan sos muhallebinin uzerine dokulur
*Ilınınca buzdolabına kaldırılır
*34 saat dinlendirilir ve arzu edilen malzemelerle suslenir
*Dilim dilim kesilip servis edilir Afiyet şeker olsun ☺