Cilek Soslu Pasta Tarifi İcin Malzemeler
*5 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*3 corba kaşığı su
*1, 5 su bardağı un (Elenerek eklenir)
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*12 damla limon suyu
KEKİ ISLATMAK İCİN
*2 su bardağı sut
KREMA İCİN
*3 su bardağı sut
*2 corba kaşığı nişasta
*1 corba kaşığı un
*1 cay bardağı toz şeker (Şekerli sevenler 1 su bardağı ekleyebilirler)
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
*2corba kaşığı labne
Cilek Soslu Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtalar ve şeker mikser ile cırpılır
*Su eklenir, diğer malzemelerde eklenip cırpıcı ile karıştırılır
*Yağlanmış dikdortgen borcama alınıp 180 derece onceden ısıtılmış fırında pişirilir
*CİLEK SOS
*600 gram temizlenmiş cilek
*1 cay bardağı toz şeker
*2 silme corba kaşığı
*Yarım cay bardağı nişasta
*KREMA HAZIRLANIŞI
*Tum malzeme tencereye alınıp cırpıcı ile karıştırılıp krema kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir
*Ocaktan alınıp ara sıra karıştırarak soğutulur
*1 paket toz şanti ve 2 corba kaşığı labne peyniri eklenip mikser ile cırpılır
*Kek soğuduktan sonra 2 su bardağına yakın sut ile ıslatılır ve krema uzerine dokulur
*Cilekler blendırdan gecirilip şeker ilavesi ile ocağa alınır
*Nişasta biraz su ile karıştırılıp ( su yarım cay bardağı gibi) cilek sos kaynayıp biraz pişince karıştırarak eklenip kaynatıp soğumaya bırakılır
*Kremanın uzerine dokup dolapta 67 saat dinlendikten sonra servis edilir
*5 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*3 corba kaşığı su
*1, 5 su bardağı un (Elenerek eklenir)
*1 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*12 damla limon suyu
KEKİ ISLATMAK İCİN
*2 su bardağı sut
KREMA İCİN
*3 su bardağı sut
*2 corba kaşığı nişasta
*1 corba kaşığı un
*1 cay bardağı toz şeker (Şekerli sevenler 1 su bardağı ekleyebilirler)
*1 paket vanilya
*1 paket kremşanti
*2corba kaşığı labne
Cilek Soslu Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtalar ve şeker mikser ile cırpılır
*Su eklenir, diğer malzemelerde eklenip cırpıcı ile karıştırılır
*Yağlanmış dikdortgen borcama alınıp 180 derece onceden ısıtılmış fırında pişirilir
*CİLEK SOS
*600 gram temizlenmiş cilek
*1 cay bardağı toz şeker
*2 silme corba kaşığı
*Yarım cay bardağı nişasta
*KREMA HAZIRLANIŞI
*Tum malzeme tencereye alınıp cırpıcı ile karıştırılıp krema kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir
*Ocaktan alınıp ara sıra karıştırarak soğutulur
*1 paket toz şanti ve 2 corba kaşığı labne peyniri eklenip mikser ile cırpılır
*Kek soğuduktan sonra 2 su bardağına yakın sut ile ıslatılır ve krema uzerine dokulur
*Cilekler blendırdan gecirilip şeker ilavesi ile ocağa alınır
*Nişasta biraz su ile karıştırılıp ( su yarım cay bardağı gibi) cilek sos kaynayıp biraz pişince karıştırarak eklenip kaynatıp soğumaya bırakılır
*Kremanın uzerine dokup dolapta 67 saat dinlendikten sonra servis edilir