bilgisayarci
FD Üye

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg çilek
- 5 su bardağı şeker / 250 ml bardak
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı margarin ve ya tereyağ
Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çileklerimizi temizleyip yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye bir sıra çilek bir sıra şeker olarak hepsini koyoruz.
- Kapağını kapatıp bir gece dinlendiriyoruz.
- Sulanan çilekleri ocağa altını harlı bi şekilde açıp koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 çay kaşığı tereyağını ekliyoruz.
- Orta ateşte 15 dk. Kaynayan reçelimizin içinden süzgeç yardımıyla çilekleri alıyoruz.
- Reçelin suyunu orta ateşte 25-30 dk daha kadar kaynatıyoruz.
- Yarım limon suyunuda ekledikten sonra çilekleri ekleyip 2-3 dakika kadar daha kaynatıp sıcakken kavanozluyoruz. Ters çevirip soğuyana kadar bekliyoruz.
Çok şekerli sevmeyenler için güzel bi tat, önceden ekleyeyim çok yoğun bir kıvamı olmuyor bilginize
Çilek Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı