çilek hakkında bilinmeyenler! 1548820875 1548820875 cilekhakkindabilinmeyenler5c5121905aa00cilekhakkindabilinmeyenler5c5121905aa00 http:wwwinternethabercomimagesnews36811 Çilek yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi Faydaları saymakla bitmez Ama çileğin saklama ve yeme şekli de manâlı Çilek hakkında bilinmeyenler Çileği besin listenize eklediğinizde, vücudunuza olan yararlarının yanı sıra bağışıklık sisteminizi de güçlendiriyor Faydaları Çilekler, C vitamini taşıyan beslenme zincirinde birincil sıralarda yer alıyor Antioksidan ve bitkiözleri yüksektir Kırmızılığı koyulaşan çileklerin antioksidan özelliğinin daha fazla olduğunu sanılıyor Hücrelere hasar veren, kanser türlerine neden olan özgürlük radikallere karşısında koruyucu C vitamininin yanı sıra, çok iyi bir folik asit, manganez, potasyum, roflavin, B5 ile B6 vitamini, magnezyum, omega3 yağ asiti, bakır ve K vitamini kaynağı Tek kusurlar tez bozulmaları Çilekleri çoğu şekilde tüketebilirsiniz Tek kusurları çabuk bozulmaları B u yüzden bir iki gün içinde tüketilmesi gerekiyor Çilek vaktinde bu ara sıra sorun oluyor Ama yılın diğer zamanlarında harcamak için derin dondurucunuza çilek koyabilirsiniz Diğer meyvelerin aksine çilekler toplandıktan sonradan daha fazla kızarmaya, olgunlaşmaya devam etmez böylece koyu kırmızı, bol çekirdekli, tarlada yetiştirilmiş çilekleri tercih edin Orta tepe çilek seçim ediliyor Birçok birey orta boy çilekleri daha büyüklerinden daha leziz buluyor Evvelden paketlenen çilekleri alırken, fazla sıkı bir şekilde ezilecek şekilde paketlenmediğine uyarı edin Diğer tüm meyveler gibi çileği de yemeden veya saklamadan önce yıkayın Çileklerinizi dairesel bir kaseye koyun, streç film ile üstünü kapatın ve buzolabınızda sadece bir kaç gün için saklayın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.