iltasyazilim
FD Üye
2 adet yumurta beyazı 1 çay bardağı şeker 1 tutam tuz 500 ml Carte d’Or Classic Vanilyalı Dondurma Çilekli Sos İçin;
1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı doğranmış çilek Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Beze için 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikserle çırpın
Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpmaya devam edin Ardından beze karışımını yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde sıkarak, önceden ısıtılmış 100 C’lik fırında 60 dakika pişirin Vanilyalı dondurmayı bir kaba boşaltın ve çilekli sosu hazırlarken yumuşamaya bırakın
Çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin, süzgeçten geçirin, süzdükten sonra çekirdeklerini ayıklayın Dondurmanız biraz yumuşadıktan sonra ufak parçalara ayırdığınız bezelerle karıştırın Üzerine hazırladığınız çilek sosunu şekil vererek dökün ve üzerini kapatarak buzluğa geri koyun Donduğunda bardaklara koyup üzerini dilimlenmiş taze çilekler ve kalan çilekli sos ile süsleyerek servis edin
nefisyemektarifleri
1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı doğranmış çilek Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Beze için 2 yumurta beyazını iyice kurulanmış bir kapta mikserle çırpın
Köpürünce içine yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin Mikseri kaldırınca bezenin ucu havada kalıncaya kadar çırpmaya devam edin Ardından beze karışımını yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine sıkma torbası ile ceviz büyüklüğünde sıkarak, önceden ısıtılmış 100 C’lik fırında 60 dakika pişirin Vanilyalı dondurmayı bir kaba boşaltın ve çilekli sosu hazırlarken yumuşamaya bırakın
Çilekleri şeker ile birlikte püre haline getirin, süzgeçten geçirin, süzdükten sonra çekirdeklerini ayıklayın Dondurmanız biraz yumuşadıktan sonra ufak parçalara ayırdığınız bezelerle karıştırın Üzerine hazırladığınız çilek sosunu şekil vererek dökün ve üzerini kapatarak buzluğa geri koyun Donduğunda bardaklara koyup üzerini dilimlenmiş taze çilekler ve kalan çilekli sos ile süsleyerek servis edin
nefisyemektarifleri
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.